VIDÁM SZIMFONIKUSOK KONCERT

JÓTÉKONYSÁGI HANGVERSENY PÉCSEN OKTÓBER VÉGÉN

Jegyek erre a linkre kattintva vásárolhatóak meg.

 

Legutóbb 2013-ban nyűgözte le a pécsi közönséget a két zenekar műsora és autentikus előadásmódja. Közös koncertjük idén is színvonalas zenei programnak ígérkezik, melyen új repertoárjuk kerül bemutatásra.

Míg három éve a pécsi közbiztonság javítása volt az est jótékonysági célja, a koncert idén a zenei élményen túl a rászoruló gyermekek támogatását is szolgálja. A szervezők a bevételből a gyermekétkeztetés nemes munkáját kívánják támogatni.
Az adományból azon gyermekek étkeztetését kívánják biztosítani a szervezők, akik csak iskolájukban, óvodájukban jutnak megfelelő, tápláló élelemhez. Őket a tanítási szünetek még kiszolgáltatottabb helyzetbe hozzák. A kezdeményezés mellé olyan hazai hírességek is nevüket adták, mint Gera Zoltán, Oláh Gergő és Bayer Friderika.

„Emlékezz rám, hogy élj!”

vidam_szimf1

Jegyek erre a linkre kattintva vásárolhatóak meg.

 

A rendezvény címét adó mondat a műsor egyik megindítóan szép dalában hangzik el. A felhívás üzenete többek között az, hogy a legelesettebbekről való megemlékezés kiemelten fontos teendő a mai, rohanó világban élő ember számára is. Aki enni ad egy rászorulónak, az nem csupán ételt ad, hanem a szeretet cselekedetével életet is közvetít számára – ez pedig mindig visszahat az adakozóra.
Vidám Szimfonikusok

Szívhez szóló, lélekemelő zenei élmény – legrövidebben talán így jellemezhető a Vidám Szimfonikusok játéka. A 2008-ban alakult nagyzenekar előadásában ismert bibliai képek, morális üzenetek elevenednek meg, egyedi és magával ragadó módon közvetítve a Szentírás minden korban aktuális és értékes szavait.

A Vidám Szimfonikusok előadásainak alkalmával gyakran fellép a Hit Gyülekezete 50 fős vegyes kara is, tovább emelve a produkció monumentalitását. A pécsi fellépés különlegessége, hogy idén a fiatalokból álló helyi gospel kórus, a Wing Singers Gospel Choir tölti majd be ezt a funkciót; lelkes, inspiráló szólamai egyedivé teszik a zenei összhangot.

A koncert magas színvonalát több, a Vidám Vasárnapból is ismert szólóénekes garantálja: Balogh Ferenc, Friderika és Varga Szabolcs. Fellép továbbá Ádám Eszter és Jenei Betti. A zenekar karmestere Joób Gergely.

Wing Singers Gospel Choir

A 35 tehetséges fiatal énekesből álló pécsi kórus Balásy Szabolcs szakmai vezetésével alakult 2012-ben. Repertoárjukban közismert spirituálék, gospel slágerek és népszerű filmbetétdalok találhatók. A Vidám Szimfonikusokkal való együttműködés mellett a kórus idén önálló műsorral is bemutatkozik.

A Wing Singers Gospel Choir nagy sikerrel lépett már fel Pécsett és más hazai városokban ifjúsági- és jótékonysági koncerteken, megemlékezéseken. Hallhattuk őket a POTE aulájában többek között a Hospice Napon, de a Hild és a Nick udvarban, vagy legutóbb nyáron a Tettyei Romok színpadán. A kórus számára az eddigi legnagyobb megmérettetést a 2015-ös pécsi Europa Cantat rendezvénysorozaton a kiemelt kórusként való részvétel jelentette. A kórus alapítója, vezetője, mentora és szaxofonosa Pasitka Hermann.

Kiknek ajánljuk a koncerten való részvételt?

A koncert felüdülést és kiváló kikapcsolódást ígér az őszi, borús hétköznapokból. A program azoknak ajánlott, aki szeretik a valódi zenét, illetve a gospel műfaj magával ragadó stílusát.

2016. október 30. vasárnap 19.00 óra

Helyszín: Pécs, Kodály Központ (Brauer Marcell sétány 4.)

Az est fővédnöke: Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere

Az est házigazdája: Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete vezető lelkésze

Műsorvezető: Tóth Géza

Mentés

Mentés

Mentés