A Vidám Szimfonikusok Pécsen

A Vidám Szimfonikusok Pécsen

Beszélgetés Dr. Hack Péterrel, a pécsi Hit Gyülekezete vezető lelkészével.

– Lassan megszokottá válik, hogy ősszel jótékonysági koncertet adnak Pécsen a Vidám Szimfonikusok. Két évvel ezelőtti koncertjük bevételét a pécsi közbiztonság erősítésére ajánlották fel. Ezúttal mi a koncert apropója?

– A koncert apropója, hogy szeretnénk tenni a gyermekéhezés ellen: közelednek az ünnepek és a téli szünet. Talán sokan nem tudják, de Magyarországon gyerekek ezrei éheznek a vakációk időtartama alatt, mert míg az iskolában biztosított számukra a napi többszöri étkezés, ezt otthon a szüleik nem tudják nekik megadni. A Hit Gyülekezete a Jótevő programon keresztül évek óta segít ezeknek a gyerekeknek, hogy az iskolai szünetek időtartama alatt is meleg ételhez jussanak. Mivel ez a helyzet erre a régióra fokozottan igaz, arra gondoltunk, hogy egy ilyen nagyszabású jótékonysági koncerttel mi is tehetünk a gyermekéhezés ellen. A koncert keretében a Vidám Szimfonikusok bemutatják új repertoárjukat, és fellép a pécsi fiatalokból álló Wing Singers gospel kórus is.

A Vidám Szimfonikusok Pécsen

– Miért vidámak a szimfonikusok?

– A Vidám Szimfonikusok név kettős utalást tartalmaz: egyrészt nyilván utal a Hit Gyülekezete ATV-n futó istentiszteletére, a Vidám Vasárnapra, másrészt pedig arra, hogy a zenekar a klasszikus zenét és a gospelt elegyíti repertoárjában, aminek eredménye egy vidám, felszabadult zene. Ez a zene, ahogy a rendezvény címe is jelzi, az életet ünnepli.

– A zenekarnak ez a negyedik koncertje Pécsen. Kedvelik a várost, vagy a Kodály Központ akusztikáját találják vonzónak?

– A Vidám Szimfonikusok valóban szeretik Pécset és a Kodály Központot, amelynek akusztikai és egyéb adottságai tökéletes helyszínt biztosítanak egy ilyen minőségi koncerthez. Mindemellett a Hit Gyülekezet pécsi közössége a budapesti után az egyik legnagyobb az országban, úgyhogy érthető, hogy a zenekar szívesen látogat Pécsre. Ráadásul a zenekarban több zenész is pécsi, tehát erőteljes a városhoz fűződő kötődés.

(Forrás: pecsma.hu)