Újabb sikeres koncerten vett részt a Wing Singers Gospel Choir

Újabb sikeres koncerten vett részt a Wing Singers Gospel Choir

Wing Singers Gospel Choir – 2017. november 25.

Tapintható a várakozás visszafojtott izgalma. Egy kitartó stáb hosszú órák (mit órák, napok!) óta azon dolgozik, hogy minden tökéletes legyen. Gyorsan megtelik a nézőtér. Nem sokkal később a közönség elképesztő fényjátékok kereszttüzében találja magát. A zenekar tagjai elfoglalják a helyüket, és akárcsak a színházban, feltárul egy új világ, a zenéé.

2017. november 25-e este különösen gyorsan telt el azok számára, akik ellátogattak az első (és reméljük, nem az utolsó) Kórus Jamre a Kodály Központba. A mohácsi Trillák gyermekkórus, a budapesti HAB acapella csapat, valamint négy pécsi vonatkozású kórus (a pécsi gyakorló iskolák szülői és tanári közösségéből álló Cantissimo, a VoiSingers, a Babits gimnázium kórusa, valamint a Wing Singers) közreműködésével a zenei műfajok színpompás egyvelege töltötte be a telt házas koncerttermet. A modern irányvonalat képviselő kórusokat kiváló zenekar kísérte, nem kevés sikerrel.

Újabb sikeres koncerten vett részt a Wing Singers Gospel Choir

Vidám, tiszta, igényes, színvonalas, szervezett. Ilyen és ehhez hasonló szavakkal illették a megkérdezettek a Wing Singers szereplését. A DcTalk amerikai zenekar ütős száma (Into Jesus), két filmzene (Mas Que Nada, Victory), valamint egy klasszikus spirituálé (Oh, When the Saints) került be a Wing Singers repertoárjába.

Az est lényege azonban nem merült ki az egyes kórusok kiválóságának megcsillogtatásában. A VoiSingers-szel karöltve a Baba Yetu című dal is elhangzott, melynek szövege Jézus Krisztus imája (ismertebb nevén a Mi Atyánk) szuahéli nyelven. Ezt követően Balásy Szabolcs mindhárom pécsi kórusa teli torokból dalolta a szabad szárnyalás himnuszát (I Believe I Can Fly). Az utolsó „felvonásban” az összes szereplő egyszerre lépett színpadra, hogy elénekelje Arany János Losonczy Gyula nevében című versére írt kedves muzsikát.

Íme néhány visszajelzés az Kórus Jamről, illetve a Wing Singersről:

A Babits Gimnázium kórusa, a VoiSingers, valamint a Wing Singers Gospel Choir karnagya, Balásy Szabolcs elmondása szerint „a est jótékony célokat is szolgált. A zenei tehetséggondozás jegyében felajánlott 100.000 forintból ugyanis a legtehetségesebb középiskolás énekesek profi körülmények között készíthetnek hangfelvételeket a Gandhi Gimnázium erre kialakított hangstúdiójában”.

Újabb sikeres koncerten vett részt a Wing Singers Gospel Choir

Pasitka Hermann, a Wing Singers szellemi vezetője is összegezte tapasztalatait:

Nagyon nagy köszönet illeti Balásy Szabolcs karnagyunkat, hogy ezt a közös éneklést eltervezte és megszervezte. Nagy örömmel vettünk részt benne, hiszen szeretünk énekelni és közelebb kerülhettek a kórusok mind egymáshoz, mind a közönséghez. Reméljük lesz folytatása!

A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium intézményegység-vezetője, Sulyok Andrea is pozitívan nyilatkozott a Kórus Jamről:

Nagyon tetszett a Wing Singers produkciója. Jó volt látni a sok egykori tanítványt az együttesben, bár olyan gyönyörűek voltak a színpadon, hogy a káprázattól néha nehéz volt őket felismerni. Jól érzékelhetően egy összetartó közösség, nagyon képzett hanggal, az együtt éneklés és mozgás örömét sugározva. Nagyon élveztem.

Pinczehelyi Sándor Munkácsy Mihály-díjas festőművész és felesége, Pinczehelyi Éva így fogalmaztak:

Egy színvonalas, jó hangulatú koncert részesei voltunk. Remek szólisták és kitűnő zenészek színesítették a kórusok hangzását. A Wing Singers Gospel Chor kitűnt vidámságával, összeszokottságával. Előadott programjuk mosolyt csalt az arcunkra. Élvezetes, emlékezetes este volt.

Újabb sikeres koncerten vett részt a Wing Singers Gospel Choir

Tollár Tímea, a Wing Singers fellépőruhájának egyik megálmodója is jól érezte magát.

Nemcsak a felnőttek élvezték a műsort, hanem a gyerekeknek is nagyon érdekes volt. Minden elfogultság nélkül a Wing Singers nyújtotta a legjobb előadást.

Székelyné Varga Anita, a Wing Singers egyik sminkese is visszajelzett:

Nov. 25-én volt alkalmunk eljutni férjemmel egy Wing Singers koncertre a Kodály Központba Pécsett! Hatalmas élményt jelentett számunkra az a fantasztikus számokból összeállított,csodálatos hangzású, eszméletlen energiákat megmozgató és hitet erősítő koncert, amivel megajándékozott minket a Wing Singers kórus! Köszönjük az élményt!

További információk, cikkek a Kórus Jammel kapcsolatban: https://zene.hu/20171130_korusjam_a_pecsi_kodaly_kozpontban

Pasitka Janina beszámolója