Rajongás, cinizmus, hit

Rajongás, cinizmus, hit

Rajongás, cinizmus, hit

A viszonyulásunk Isten embereihez meghatározza azt, hogy Isten meg tud-e áldani bennünket rajtuk keresztül vagy nem. Hozzánk hasonlóan, ők is emberek. Nem csodatevők, parafenomének.

ENGEDELMESSÉGBEN JÁRÁS

Nekünk az Úrra kell figyelnünk, Őt kell követnünk. Jézus Krisztus legyen a figyelmünk középpontjában! Ha az Úrban jársz, hűségesen, akkor – előbb vagy utóbb -Isten meg fog áldani téged. Isten áldásai akkor jönnek rád, ha nap mint nap engedelmeskedsz Istennek – ha engedelmességben jársz. Ha minden nap “felveszed a kereszted” és követed Jézus Krisztust. Ha nem élsz bűnben, ha rendszeresen imádkozol, ha minden nap olvasod a Bibliát.

“Amilyen a kapcsolatod Isten Igéjével, olyan a kapcsolatod Istennel”

– szokta mondani egykor a híres bibliatanító, Derek Prince. Jézust követni nem vallás, hanem életmód.

A FELAJZOTT CSODAVÁRÁS

Ne egy embertől és egy összejöveteltől várd, hogy na majd most megváltozik az életed. Az egzaltáltság, a hisztéria nem egyenlő a hittel. A hit egy nyugodt bizalom, a jónak a várása, nem egy pszichikai felspannoltság. A csodákat nem emberek cselekszik, hanem Isten. Egyetlen Isten embere sem tudja garantálni, hogy valaki egy istentiszteleten meg fog-e gyógyulni vagy sem. “Én még nem gyógyítottam meg senkit” – mondta egyszer a világhírű evangélista, Kathryn Kuhlman.

“A Szent Szellem az, aki gyógyít.”

A CINIKUS VISZONYULÁS

Az is nagyon rossz, ha megvetjük azt, aki szól. Minden Isten emberének van családi és kulturális háttere, és egyéni karaktere is. Megérdemlik a tiszteletünket, akkor is, ha mások, mint mi vagyunk! Ezek az emberek az életüket tették le az egyházért. Az ilyen embereket világszerte szidják és megvetik, rágalmazzák. A nevüket – Jézuséval együtt – a sárba tiporják. Ők elhívott emberek – Isten keze különleges módon rajta van az életükön. Követhetnek el hibákat? Persze – te talán nem?

Légy megengedő feléjük, ahogy Isten is – a Krisztusban -megengedő volt feléd! Nézd a szolgálatuk gyümölcseit – megtérések, megújulások, gyógyulások, szabadulások, anyagi áttörések, jól működő gyülekezetek. Isten – ilyen embereken keresztül – építi az egyházat. Ne ülj be az ítélkezők, a cinikusok székébe. Hagyd meg a rágalmazást a Sátánnak. A bölcs ember istenfélelemmel beszél az Isten szolgálatában forgolódó emberekről.

KÜLÖNBSÉG ÉS EGYSÉG


A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr.
És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, aki cselekszi mindezt mindenkiben.
De mindezeket egy és ugyanaz a szellem cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, amint akarja.
Mert amiképpen a test egy és sok tagja van, az egy test tagjai pedig, noha sokan vannak, mind egy test, azonképpen a Krisztus is.
Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és tagjai rész szerint.
(1 Korinthus 12:5-6, 11-12, 27)


Pátkai Mihály írása

FORRÁS: PÁTKAI MIHÁLY FACEBOOK OLDALA