Pécsi hitesek a kisapáti majorban

Pécsi hitesek a kisapáti majorban

A diska majorban segédkeztek a pécsi hitesek

Az országos gyülekezet életének egyik kiemelkedő eseménye idén a Tapolcához közeli, kisapáti major megvásárlása volt. Az ország egyik legszebb vidékén, festői környezetben elindult fejlesztésnél vállaltak önkéntes munkát a pécsi gyülekezet tagjai is.

A megvásárlást követően eddig négy alkalommal, mintegy félszázan dolgoztak a helyszínen. A bozótirtás, tereprendezés, füvesítés mellett a szakmunkákban is örömmel vettek részt a közösségünkhöz tartozó szakemberek. A tereprendezést Grósz István kertész, a balatonfüredi gyülekezet pásztorának irányítása alatt végeztük, alkalmanként volt, hogy öt-hat más településről érkező, több mint száz barátunkkal közösen.

Pécsi hitesek a kisapáti majorban

A sok munka meghozta gyümölcsét. Életkép a Diska Majorból.

Minden alkalommal szembetűnő volt a változás: egyre nagyobb területet borított be a gyönyörű pázsit, a major épületei egyre rendezettebbek lettek, és egyre csak bővült a mintagazdaság is. A hely atmoszférája rendkívüli, ennek megfelelően nagyon jó hangulatban teltek az ott töltött órák, napok. Hozzájárult ehhez az is, hogy a tapolcai gyülekezet tagjai szívélyes vendéglátók, bőséges és nagyon ízletes ételekkel tettét még emlékezetesebbé a majorban töltött időnket.

Örültünk a lehetőségnek, hogy részt vehettünk az országos gyülekezet egy újabb intézményének kezdeti munkálataiban, és a jövőben is szeretnénk hozzájárulni a fejlődéséhez.

A linkre kattintva, kérjük, tekintse meg galériánkat: http://pecs.hit.hu/galeria/

Akaró Balázs beszámolója