“Emlékezz rám, hogy élj!” – a pécsi HISZ jótékonykodott a nagy sikerű koncert bevételeiből

Mikulás napi jótékonyság a JÓTEVŐ programban

Mikulás napi jótékonyság a JÓTEVŐ programban

Október 30-án zajlott a Kodály Központban az „Emlékezz, hogy élj!” jótékonysági koncert a Hit Gyülekezete szervezésében. Az esemény telt házas volt, a koncert bevételéből pedig most jótékonykodtak a pécsi HISZ-esek. Az adományok élelmiszerrel megpakolt óriásszatyrok formájában kerültek boldog tulajdonosaikhoz. Mintegy négy tonnányi ételt osztottak szét.

Mikulás napi jótékonyság a JÓTEVŐ programban

A Mikulás is megérkezett

Élelmiszerekkel teli, mintegy tíz kilós csomagokat osztottak szét a rászoruló családok részére december 5-én hétfőn, az Esztergár Lajos Család- és Gyerekjóléti Szolgálat és Központ, és a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata pécsi munkatársai. A jótékonysági osztás a Hit Gyülekezete Jótevő programjának keretében valósult meg, a Mikulás közreműködésével.

Olaj, tészta, liszt, gyümölcsök, csokik, sütik – alig bírták elvinni a csomagokat az előzetesen regisztrált, nehéz körülmények között élő családok. A gyermekek számától függően, volt aki egy, volt aki hat szatyorral távozott.

Mikulás napi jótékonyság a JÓTEVŐ programban

400 szatyor, tele élelmiszerrel

Közben megérkezett a Mikulás is, ő a kisebbeket szórakoztatta és halmozta el szaloncukorral, a Hit Gyülekezetének önkéntesei pedig a csomagokat adogatták a megjelent családoknak.

Hétfőn százharminc csomagot osztottak ki a “Jótevők”, ám a következő napokban még több, mint háromszor ennyi családhoz került kiosztásra a Hit Gyülekezete adománya, így összesen 400 csomag talált gazdára a pécsi HISZ jóvoltából.

A képeket Baji Tamás készítette

A videó Horváth Norbert munkássága

Az eseményről készült fotógalériánkat itt nézheti meg: http://pecs.hit.hu/galeria/

Cikk forrása: http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/negy-tonnanyi-elelmiszer-a-raszoruloknak/

Mentés

Mentés

Mentés