Miért vagyunk a földön?

Miért vagyunk a földön?

Miért vagyunk a földön?

Más szóval, miért születünk meg, ha 70-80 év múlva úgyis meghalunk? Nincs több az életben, mint azt mondani, hogy, “együnk, igyunk, holnap úgyis meghalhatunk”? Talán nincs, ha abban hiszel, hogy a Föld egy nagy bumm következtében jött létre, és hogy az ember egy egysejtűből alakult ki évmilliókkal ezelőtt, vagy nem hiszed, hogy lenne teremtő.

Tudósok azt is mondják, hogy az univerzum öregszik, pont, mint az emberek és nem fog örökké tartani. Valami miatt mégis feltesszük a kérdést magunknak: “miért vagyok itt?”

Ez a valami, pontosabban valaki nem más, mint Isten.

Kezdetben Isten megteremtette az eget, a földet, az embert és az egysejtűeket is. A bibliából megtudjuk, hogy Isten az embert a saját képmására teremtette, egy közös együttműködésre. Megáldotta őt, és hatalmat adott neki a tenger halain, az ég madarain és minden élőlény fölött, ami a földön mozog. (1 Mózes 1:1-28)

Azért vagyunk itt, hogy gondozzuk a Földet. De ugyanakkor Isten szolgálata is a feladatunk, ami egy nagyon kellemes dolog, ha valaki személyesen ismeri Őt.

Több van az életben, mint, hogy csak éljünk és meghaljunk. Minden ember Isten képére teremtetik, egy olyan testbe, amiben Ő gyönyörködik, ami képes szeretni, nevetni, érezni és gondolkodni. Ő nem akarja, hogy bárki is elvesszen, hanem hosszan tűr, hogy mindenkinek üdvössége lehessen. (2 Péter 3:9)

Mi az üdvösség, és miért van szükségünk rá?

Amikor az első ember, Ádám bűnbe esett, a bűn bejött a világba. Az ő bűne halált hozott, és ez a halál elterjedt mindenkire (Róma 5:12) Ennek a bűnös létnek az elismerése, és az abba vetett hit nélkül, hogy az Úr Jézus Krisztuson keresztül utat készített a számunkra az üdvösség elérésére, soha nem lehet kapcsolatunk Istennel; mivel ő szent, mi pedig bűnösök vagyunk.

Azért vagyunk itt a földön, hogy Istennek hódoljunk, hogy megismerjük Őt, és hogy meg osszuk embertársainkkal az ebből származó pozitív tapasztalatainkat itt a földön, hogy örök életünk lehessen egy helyen, amit úgy hívnak, hogy Menny. Ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha ismerjük Jézust a mi megmentőnket és szabadítóinkat.

Magyarra fordította: Mogyorósi Szilárd

Forrás: CBN.com