Ifjúsági horgásztábor Almamelléken

Ifjúsági horgásztábor Almamelléken

Ifjúsági program Almamelléken

Horgásztábort eddig még nem szerveztek a pécsi fiataloknak, július 17-18-án azonban rendhagyó módon sátrazással egybekötött pecázás zajlott az almamelléki tó partján.

Hétfőn kora reggel érkezett meg a lelkes csapat, és csaknem azonnal elkezdődött a horgok és csalik vízbe vetése a hat rendelkezésre bocsátott stégről. 14 fiú és 3 felnőtt leste a bot végének minden rezdülését másfél napon át, hajnaltól késő estig. Aznap még egy kellemes szigetvári fürdőzésre is futotta az időből, addig a halak pihenhettek egyet.

Ifjúsági horgásztábor Almamelléken

Az otthonról hozott elemózsia után üdítően hatott a frissen fogott hal zamata. Pontyok, keszegek, kárászok és egy afrikai harcsa került a kis csoport asztalára, természetesen a három apuka ízlése szerint elkészítve.

Táborzárásig megállás nélkül folyt a horgászat, egybekötve egy izgalmas bibliai kvízzel, melyben a fiatalok halakkal, halfogással és halászattal kapcsolatos kérdésekre válaszolhattak.

Ifjúsági horgásztábor Almamelléken

A táborozók abbéli reményüket fejezték ki, hogy hagyományteremtő eseménnyé válhat ez a kétnapos, teljesen balesetmentes kaland. Még akár azok is kedvet kaphatnak a horgászathoz, akik most csak a társaság miatt csatlakoztak a csapathoz.

Fáradtan, de élményekkel tele érkezett haza a csoport, és mindenki legalább egy napot aludt, hogy kipihenje a hajnali pecázás- és nem mellesleg a korai kelés- fáradalmait. Almamellék még egészen biztosan látni fogja ezt a vidám sereget, horgászbotokkal, tábori székkel, pontymatraccal és jókora adag csalival felszerelkezve.

Pasitka Hermann beszámolója