Dobogón a Sztárai!

Dobogón a Sztárai!

Dobogón a Sztárai!

Az előkelő harmadik helyet szerezték meg iskolánk, a pécsi Sztárai nyolcadikosai a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjén. A korábbi, Baranya megyei győzelmet követően november 24-én került sor az országos, pontosabban Kárpát-medencei döntőre, ahol a magyarországi megyei és területi győztesek mellett idén már a határon túli Kovászna, Hargita, Bihar, Kolozs és Szilágy megye legjobbjai is versenyeztek.

Dobogón a Sztárai!

Az előkelő harmadik helyet szerezték meg iskolánk, a pécsi Sztárai nyolcadikosai a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjén

A döntőbe jutott négy fős csapatok először írásbeli fordulón mérettek meg, majd évfolyamonként a hat legjobb csapat szóbeli meghallgatása következett. Az izgalmas, egész napos versenyben tanulóink a dobogó harmadik fokán végeztek, a szolnoki Szandaszőlősi Általános Iskola, valamint a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapatai mögött.

Szeretettel gratulálunk a csapat tagjainak, Lukács Zsuzsannának, Orosz Olíviának, Slézia Dávidnak és Slézia Máténak, valamint felkészítő tanáraiknak, Solymosi Jánosnénak és Fejes Sándornak.

Lukács Ibolya beszámolója