Bandatagból legenda

Bandatagból legenda

A Sky Sports készített riportot Gera Zoltánnal

A Premier League heti magazinjában beszélt Gera Zoltán – Magyarország egyik legsikeresebb középpályása – csodálatos pályafutásáról.

Őszinte vallomásában Istennek tulajdonítja az életében történt változásokat.


Bandatag voltam és elég sok csúnya dolgot csináltunk, a focit is abbahagytam és gyakorlatilag az utcán éltem” – mondja.


Gera Zoltánt édesapja hívta el a Pécsi Hit Gyülekezetébe, ahol átadta életét Jézusnak. Elmondása szerint, attól a ponttól kezdve megváltozott az élete.

Karrierje a Ferencváros TC csapatában indult, ahol kétszer szerezték meg a bajnoki kupát, majd a Magyar Nemzeti válogatott csapatkapitánya lett, amivel felért a magyar foci csúcsára.

Bandatagból legenda

Gera Zoltán válogatott mezben

2004-ben igazolt a West Bromwich Albion klubjához, amit itthon kétségekkel fogadtak. Gerzson már az első meccsen megcáfolta a félelmeket, mikor a játék első negyedében gólt szerzett a Tottenham ellen. A szurkolótábor már a második mérkőzése után a nevét kántálta, ami számára: „Csodás érzés volt. El nem tudtam volna képzelni, hogy ez megeshet velem”. Az akkor 29 éves középjátékos 2008-ban úgy döntött, hogy Londonba költözik és a Fulhamnél folytatja bravúros játékát. A londoni klubnál eltöltött évek az Európa Liga döntőbe jutását eredményezték, ám amikor Roy Hodgson lett a West Bromwich új vezetőedzője, Gera vele tartott.

Nem sokkal az átigazolás után történt keresztszalag sérülés miatt Gera Zoltánnak ki kellett hagynia a 2011-12-es idényt. Visszatérése emlékezetesre sikerült, ugyanis nyolc hónap kihagyás után az első mérkőzésén egy nem mindennapi gólt lőtt a Liverpoolnak.

Gera fantasztikus gólja a Liverpool ellen:

A második keresztszalag szakadás után azt gondolták, hogy végleg abba kell hagynia a játékot. Mindenki meglepetésére azonban felépülve képes volt folytatni a focit.

2014-ben hazatért és azóta is a Ferencváros csapatát gazdagítja jelenlétével. Reméli, hogy a külföldön szerzett tapasztalatával még sokat tud nyújtani a magyar foci számára, hogy az „visszakerüljön a jól megérdemelt helyére”.

Az összefoglalóban Király Gábor is megszólal. Külföldön azt tapasztalta, hogy Gerát nagyon szerették és úgy gondolja, jó lenne, ha itthon mindenki tudná, hogy Zoli „mekkora legenda akár a Fulhamben, akár a West Bromban”.

A középjátékos abban bízik, történetével jó példát mutat és sok ember fog még tanulni belőle.

A teljes videóinterjút itt tudjátok megtekinteni:

Mieth Petra összefoglalója