1(00)%-os lendület

1(00)%-os lendület

1(00)%-os lendület

Március közepén nem csak naptárban, hanem az időjárásban is beköszöntött a tavasz, így a jó időnek köszönhetően még több lehetőségünk volt az utcán képviselni a gyülekezetet az egyszázalékos csapattal. Nagyon örültünk, hogy új csapattagokat is köszönthettünk magunk között, akik azóta is aktívan kiveszik részüket a szolgálatból. Látszik, hogy az „egyszázalékozás” a gyülekezetbe való beépülésbe is nagyon sokat segít.

1(00)%-os lendület

Bár nem könnyű az utcán megállítani az embereket, de manapság az evangélium hirdetésére az egyszázalékozás remek lehetőség. Vannak emberek, akik ebben a rohanó világban is szívesen megállnak, hogy kitöltsék a papírjainkat, aztán komolyan érdeklődnek Istenről, a hitünkről. És ha nem is tér meg mindenki rögtön ott az utcán, akkor is el tudunk vetni a szívükbe egy magot, ami idővel hisszük, hogy nagy fává is nőhet. Ahogy a dalban is énekeljük: “Mint magvető, csak szórd a sok Igét, és ébreszd fel a városok szívét!”

3

Őszintén szólva, ennek a szolgálatnak vannak nehézségei, de ezeket meghaladja az a rengeteg pozitívum, amit tapasztalunk a gyűjtéseken. Nemcsak a kommunikációs képességeink fejlődnek, hanem a hitünk és  magabiztosságunk is. Erősödik a keresztény identitásunk, ami nagyon fontos ezekben az időkben. Buzdítunk minden fiatalt, hogy csatlakozzon a szolgálatba, mert még mindig szükségünk van olyan emberekre, akik bátran, határozottan, és elszántan képviselnék a gyülekezet ezen tevékenységét. Egy felajánlás = egy igen a gyülekezet munkájára, és arra, amit képviselünk.

4

Pécsett leginkább a belvárost és környékét céloztuk meg, emellett Uránvárosban a Mecsek Áruház közelében lévő parkban voltunk, ahol lufiosztással igyekeztünk színesíteni az életet, feldobni az arra járó gyerekek napját. Pécsi helyszíneken kívül voltunk kisebb vidéki városokban is, például Barcson, Komlón, vagy Bogádmindszenten. HISZ ruhaosztásokra is kimentünk, ezen alkalmakkor mindig bebizonyosodik számunkra, hogy mennyire fontos támogatni a rászorult helyzetben lévő embertársainkat.

Horváth Máté beszámolója