Évzáró nyugdíjas party – tele meglepetéssel

Évzáró nyugdíjas party – tele meglepetéssel

Évzáró nyugdíjas party – tele meglepetéssel

Meglepetések sorozata várta az idősebb korosztályt az év utolsó nyugdíjasok számára szervezett eseményen. Közel 50 fő vett részt a Sztárai iskola ebédlőjében megrendezett programon. A rendezvény lelkes dicséret énekléssel kezdődött, ami most is remek eszköz volt arra, hogy az egység megerősödjön a közösségben. A kedvelt régi dallamok után a Sztárais diákok meglepetés előadását élvezhették a résztvevők.

Solymosi Marika felkészítésének köszönhetően az idősebb korosztály is megláthatta, milyen az, amikor már kisiskolás korban megtanulják és magukba szívják a gyerekek az Igét. A 2017 őszén – a Sztárai Mihály Általános Iskola által – megrendezett „Jeruzsálem, sosem felejtünk el” elnevezésű igeismereti verseny győztesei közül hat kisdiák osztotta meg azokat a bibliai verseket, amiket megtanult a megmérettetésre. A bátor szereplők: Gyaraki Tirza, Friedrich Míra, Szilágyi Abigél, Szkladán Gábor, Lukács Dorottya és Lukács Szilárd. A gyerekek előadását szűnni nem akaró vastaps követte.

Évzáró nyugdíjas party – tele meglepetéssel

Ezután a versmondás egy másik fajtája következett. Bükkösdi Vali néni magával ragadó előadásában hallhatta a közönség Arany János: A fülemile című versét. Versmondása ékes bizonyítéka annak, hogy nyugdíjas korban sem kell az embernek szögre akasztania a memóriáját. Nagy élmény volt mindenkinek!

Rövid kávészünet után két kisfilm levetítésére került sor, melynek során nyugdíjasaink újra átélhették a nyári rendezvények legszebb pillanatait. A videó elkészítéséért köszönet Tóvári Péternek!

Még egy meglepetés maradt a végére. Az előre meghirdetett szendvics-ebéd helyett Fazekas József paprikás krumplival és illatos almás pitével lepte meg a vidám társaságot. Hála és köszönet neki a sok finomságért!

A rendezvény kellemes hangulatban telt, és üdítő élmény volt látni a testvéri és baráti kapcsolatok elmélyülését. A szervezők jövőre is izgalmas programokkal várják majd a nyugdíjasokat.

Ezúton köszönjük Scherer Edit igazgató asszonynak, hogy rendelkezésre bocsátotta az ebédlőt és a konyhát!

(Képek: Tokodi Ildikó)

Szilágyi Tímea beszámolója