A zene, amely életeket ment – a Vidám Szimfonikusok jótékonysági hangversenye

A zene, amely életeket ment – a Vidám Szimfonikusok jótékonysági hangversenye

A zene, amely életeket ment – a Vidám Szimfonikusok jótékonysági hangversenye

2023. január 27-én, három teltházas koncert után ismét nagy sikert aratott a Vidám Szimfonikusok pécsi jótékonysági hangversenye.

„Az élet győz”

– hangzott az idei koncert jeligéje. Igent mondani az életre, minden születendő és megszületett életre, támogatni az életet akkor, amikor fenyegetésnek van kitéve. A jótékonysági hangverseny során befolyt 2.000.000 forint összeget a Hit Gyülekezete pécsi közössége és a Vidám Szimfonikus zenekar a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára ajánlotta fel, kiknek küldetésük, hogy csökkenjen a csecsemőhalandóság és a lehető legmagasabb szintű egészségügyi ellátást kaphassák meg a társadalom legkisebb betegei. A Koraszülött Mentőszolgálat immár 19 éve nap, mint nap az élet győzelméért küzd, hogy azok a zsenge korú újszülöttek, akik idő előtt látták meg a napvilágot, élhessenek, és lehetőleg teljes életet éljenek. Eddig közel 12.000 esetben mentették a beteg újszülötteket. Az első évben a tevékenységük kezdetén megmentett, meggyógyított babák ma már nagykorúak.

A zene, amely életeket ment – a Vidám Szimfonikusok jótékonysági hangversenye

A jótékonysági hangversenynek ismét a Kodály Központ adott nagyszerű otthont, amelynek akusztikai adottságai tökéletes helyszínt biztosít a legfinomabb zenei hangok megszólaltatására.

Az est házigazdája Professzor Dr. Hack Péter, tanszékvezető egyetemi tanár, a pécsi Hit Gyülekezete vezető lelkésze volt. A koncert fővédnöke, Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszédében méltatta a pécsi önkormányzat, a város, valamint a Hit Gyülekezete együttműködését. Beszédében kiemelte, a város mindig számíthatott és számíthat a Hit Gyülekezete pécsi közösségére, amelyet jól példáz a koronavírus időszakában vagy az ukrajnai háború kitörése óta nyújtott segítség. A polgármester emellett megemlítette a járvány ideje alatt, a Megyeri úton a hívek adományaiból és közösségi munkájából megépült parkot is, mely azóta Pécs városképét szépíti.

A zene, amely életeket ment – a Vidám Szimfonikusok jótékonysági hangversenye

Az est folyamán tiszteletét tette Nyőgéri Lajos, Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármestere is.

A dallamok felcsendülése előtt Dr. Hack Péter a jótékonysági koncert adományát ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadta a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány képviseletében Dr. Masszi György gyermekkaridológusnak, a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány és Koraszülött Mentőszolgálat kuratóriumi elnökének, Kis Ferencnek, a Koraszülött Mentőszolgálat mentőgépkocsi-vezetők csoportvezetőjének, és Velez Hajnalkának, a gyermekintenzív terápiás szakápolók csoportvezetőjének.

A koncert során két részletben 17 dal csendült fel Joób Gergely vezényletével, a Vidám Szimfonikusok zenekar tolmácsolásában. Közreműködött a Vidám Szimfonikusok vokál kórusa, a szólóénekesek között pedig Bayer Friderikát, Balogh Ferencet, Botos Lajost, Jenei Bettit, valamint Varga Szabolcsot köszönthettük.

Ezúttal is szeretnénk hálánkat kifejezni a Vidám Szimfonikus zenekar és a pécsi Hit Gyülekezete nevében azok számára, kik a jegyek megvásárlásával és jelenlétükkel támogatták az este sikerességét, a kitűzött jótékonysági cél megvalósulását, a Koraszülött Mentőszolgálat életmentő munkáját!

A zene, amely életeket ment – a Vidám Szimfonikusok jótékonysági hangversenye

A Vidám Szimfonikusokról:

A szimfonikus nagyzenekar 2008-ban, hívő keresztényekből alakult. Zenei stílusuk egyedi hangon és magával ragadó módon közvetíti a Szentírás minden korban aktuális és értékes üzenetét, előadásukban ismert bibliai képek és morális üzenetek elevenednek meg. A zenekar rendszeresen fellép a Hit Gyülekezete ünnepi rendezvényein a budapesti Hit Parkban, de több nagysikerű koncertet adott már Debrecenben, Győrben, vagy éppen Pécsett is, mindenhol a legnívósabb koncerthelyszíneken. Az ország tíz városából érkező művészegyüttes legutóbb 2016-ban lépett fel a Kodály Központban „Emlékezz rám, hogy élj” címmel, melynek során a rászoruló gyermekek étkeztetését támogatta az Országos Gyermekétkeztető Program keretén belül.

Bosnyák Boglárka beszámolója
Fotók: Horváth Norbert

Kapcsolódó hivatkozások, illetve források:

www.pecsma.hu/hirzona/a-koraszulott-mentoszolgalatot-tamogatjak-a-pentek-esti-koncert-bevetelebol

https://www.facebook.com/peterffyattilapecs/posts/737505877731868

https://www.kodalykozpont.hu/programok/vidam-szimfonikusok-2022

https://koraszulottmento.hu/