A Wing Singers Gospel kórus nyári táborral köszöntötte az új tanévet

A Wing Singers Gospel kórus nyári táborral köszöntötte az új tanévet

A Wing Singers Gospel kórus nyári táborral köszöntötte az új tanévet

Immár szokássá vált a Wing Singers köreiben, hogy minden évben legalább egyszer kórustáborban gyűlnek össze a tagok. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, a dalos pacsirták szívesen eltöltenek néhány napot egymás, meg persze a kották társaságában. Idén augusztus 26-29 között került sor a négynapos kalandra a jól bevált orfűi Levendula Porta és Pajtaszínház helyszínén.

A Wing Singers Gospel kórus nyári táborral köszöntötte az új tanévet

Hétfőn délután kezdődött az első próba a pajtában, ahol érdekes régiségek társaságában énekelhettünk. Kedden dicsérettel, Bibliaolvasással és imával köszöntöttük a reggelt. Pasitka Hermann, a kórus szellemi vezetője ezután néhány kardinális kérdésről beszélt a fiatalságnak.

Innentől kezdve napi 2-3 alkalommal gyűlt össze a csapat gyakorolni a bejáratott számokat, és megtanult néhány új dalt is. A zongoránál ülve Balásy Szabolcs, Pasitka Ármin és időnként Gáspár Dávid irányított. Ármin két kórusátirattal is készült (az egyik Pajor Tamás Eltalált az élet című száma), melyeket a fiatalok örömmel fogadtak. Egyik nap Sóki Richárd ének tagozatos egyetemistától leshettünk el számos fontos hangképzési technikát.

Természetesen a próbák és étkezések mellett is jutott idő a tartalmas beszélgetésekre, a társasjátékra és az aktív kikapcsolódásra. Délutánonként lehetőség nyílt úszni, sétálni, tollasozni is.

Szerda este hatalmas volt az izgalom a pajtában. Néhány bátor, vállalkozó szellemű kórustag egyéni dalokkal ajándékozta meg a többieket, illetve egy férfi a capella és egy női kis csapat is nagy meglepetést okozott. Külön öröm volt látni, hogy a „fellépők” közül a legtöbben csak egy-két éve tagjai a Wing Singersnek, mégis elképesztően ügyesen helyt álltak.

A Wing Singers Gospel kórus nyári táborral köszöntötte az új tanévet

Vérfrissítésként számos ősrégi spirituálét és különleges dallamvilágú dalt tanult meg a kórus a négy nap során. Abban bízunk, hogy az újdonságokat minél hamarabb a nagyérdemű is hallhatja majd, és legalább annyira élvezni fogja, mint mi. Legközelebbi fellépésünkre szeptember 13-án, az újjáélesztés világnapján kerül sor a Széchenyi téren. Még ugyanebben a hónapban Kecskemétre látogat a kórus, ahol egy családi nappal egybekötött evangélizácóba kapcsolódunk majd be. Az év végén is lesz mire gyakorolni: idén rendezik meg ugyanis a harmadik kórusjam-et, melyen a Wing Singers is képviseltetni fogja magát.

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta a kórustábort, és lehetővé tette, hogy minőségi helyen minőségi időt töltsünk el. Köszönjük Pasitka Hermannak és Dórának a tábor lebonyolítását, és Balásy Szabolcsnak a klassz zenei élményeket.

(Fotók: Pasitka Hermann)

Dezső Janina