Wing Singers: Fergeteges koncert Eszéken

Wing Singers: Fergeteges koncert Eszéken

Eszéken koncertezett a Wing Singers Gospel kórus

Február 22-én másodszorra járt Eszéken a Wing Singers Gospel kórus, ezúttal a Szerdai Zenés Esték programsorozat keretén belül a Szlavón Múzeum szervezésében. A helyszínt egy volt zsinagóga biztosította, amely ma már egy evangéliumi pünkösdi gyülekezeti helyként funkcionál.

A koncert elején, Pasitka Hermann magyarul köszöntötte a közönséget és mutatta be kórust, a horvát tolmácsolásban pedig Drinóczi Magdolna segített.

A repertoár tartalmazta a már kórus védjegyévé vált régebbi dalokat és öt teljesen új, közönség előtt még nem énekelt dalt, köztük a Zrínyi 1566 című rock musical egyik betétdalát, melyet külön ováció fogadott. A dalok között szerepelt a Szeretet szimfóniája című film egyik dala, Yolanda Adams-től a Victory, BJ Putnam Beautiful című dala is. A kórus szemléltette, hogy ez a műfaj egyáltalán nem egyhangú, sőt akár vegyíthető a rap-pel és beatboxszal is, és mindig tartogat valami újat.

A közönség tetszését hamar elnyerte a kórus, néhányan együtt is énekeltek vele, többen kamerára vették a műsort.

A házigazdák jóvoltából egy nagyon kellemes délutánt és estét töltött el a csapat, továbbá hálásak vagyunk minden támogatásért a pécsi gyülekezetnek.

Magyar Olívia beszámolója