VI. HETEK-Kupa Pécsett – Beszámoló

VI. HETEK-Kupa Pécsett - Beszámoló

VI. HETEK-Kupa – Beszámoló

Immár hatodik alkalommal került megrendezésre idén a HETEK-Kupa a pécsi Hit Gyülekezete szervezésében. Az előző évek hagyományát folytatva a focitorna célja ebben az évben is az volt, hogy az ország különböző részeiről érkező csapatok igei keretek között versenyezhessenek egymással, összemérhessék rátermettségüket a futball sportágában, és persze, hogy eltöltsenek egy kellemes napot Pécsett, építve a testvéri kapcsolatokat a pályán és a pályán kívül.

A reggel 8 órakor kezdődő eseményt a résztvevők megérkezése után  Dr. Hack Péter nyitotta meg, aki egy személyben a pécsi Hit Gyülekezete pásztora és a kupának nevet adó folyóirat, a HETEK főszerkesztő-helyettese. Rövid beszédében Gera Zoltán válogatott labdarúgót hozta fel példaként, akinek a karrierje szintén egy hasonló keresztény tornán, a Dávid-Kupán kezdett felívelni. Gera életpályáján keresztül szólt az ösztönzés a csapatoknak, hogy kövessék a híres futballista példáját, aki eltökélte, hogy Isten dicsőségére fog focizni, és most már több mint két évtizede ezt teszi!

VI. HETEK-Kupa Pécsett - Beszámoló

A rangos sporteseményt a résztvevők megérkezése után Dr. Hack Péter nyitotta meg, aki egy személyben a pécsi Hit Gyülekezete pásztora és a kupának nevet adó folyóirat, a HETEK főszerkesztő-helyettese.

A teremlabdarúgó bajnokság idén 8 csapat részvételével valósult meg a Gandhi Gimnázium Sportcsarnokában. A mezőny az előző évekhez képest koncentráltabb volt földrajzi értelemben, 2 budapesti és 3 pécsi (és Pécs környéki) csapat mellett idén Balatonfüredről, Mohácsról, és Tiszafüredről érkeztek fiatalok, az elmúlt években pedig jöttek már Nyíregyházáról, Tatabányáról, Győrből,Veszprémből, Székesfehérvárról, Kecskemétről, Paksról, és Dombóvárról is.

A gólokban gazdag, magas színvonalú meccsek idén is rendkívül izgalmassá és élvezhetővé tették a tornát, melyet tovább színezett az éppen pihenő csapatok szurkolása (itt természetesen elhangzott a klasszikus indulók mellett a 2016-os EB-n világhírűvé vált izlandi csatakiáltás is), illetve az éppen mérkőző játékosokat a kupára meghívott vendég DJ dalai is pörgették a meccseken. Az elmúlt évek jó szokásához híven a pécsi gyülekezet tagjai meghívták a torna résztvevőit egy finom ebédre. Az energiabomba rántott hús – rizibizi combo és palacsinta segítette a sportolók erőnléti megújulását a további kihívások teljesítése céljából.

A tornát végül a Jetov nevet viselő budapesti csapat nyerte meg, második helyre szorítva a pécsi érdekeltségű Mecsek Team legionáriusait. A harmadik helyezést a szintén budapesti La Familia futballdinasztia szerezte meg a háromszoros HETEK-kupa győztes Balatonfüreddel szemben, akiket csak büntető-párbaj során sikerült legyőzni. Az ötödik helyezésért két pécsi csapat szállt harcba, az UNIV-HELP veteránjai és a PécsiBék pribékjei. A meccs végül a HELP győzelmével zárult. A hősies Mohács a hetedik, míg az elszántan küzdő Tiszafüred nyolcadik helyen végzett. A főnyeremény a bajnok csapat tagjai számára egy-egy HETEK előfizetés lett.

VI. HETEK-Kupa Pécsett - Beszámoló

A tornát végül a Jetov nevet viselő budapesti csapat nyerte meg.

A verseny természetéből fakadóan csak egy győztes lehet, bár mindenki nyert, aki eljött. A nap végén az ember érzése az volt, mintha csak egy baráti társaság jött volna össze játszani egy jót, hogy egy év elteltével megismételje a találkozót.

A VI. HETEK-kupáról készült fotógalériánkat, kérjük, az alábbi linkre kattintva tekintse meg: http://pecs.hit.hu/galeria/

A fotókat Baji Blanka és Horváth Kristóf készítette.

Pasitka Ármin beszámolója