Varrótanfolyam a fiatal hölgyeknek – 2019

Varrótanfolyam a fiatal hölgyek - 2019

Varrótanfolyam a fiatal hölgyek  – 2019

Július 17-én került megrendezésre a varrótanfolyam a fiatal hölgyek számára Orosz Linda és Tanó Móni szervezésében. A program a vártnál is nagyobb érdeklődésnek örvendett, összesen 19 fiatal szánta arra a szerdai napját, hogy a varrás alapjait elsajátítsa. Ennek köszönhetően már reggel 9 órakor a csapat egy része el is kezdhette megvarrni a saját táskáját, neszesszerét vagy levendula zsákját, amit a nap végén természetesen mindenki büszkén vihetett haza.

Varrótanfolyam a fiatal hölgyek - 2019

Ahogy mindenki megérkezett a délelőtt folyamán egyre inkább belelendült mindenki a varrás rejtelmeinek elsajátításába, lehetőség volt a gépi- és a kézivarrást is mindenkinek kipróbálnia. Először mindenki választott egy neki tetsző anyagot, amit Móni vezetésével és a szabásminták segítségével kiszabott a megfelelő méretre. Ezt követően Linda vezetésével mindenki megvarrta a választott táskát.

Varrótanfolyam a fiatal hölgyek - 2019

A szorgos kezek az ebédidő elérkeztével egy kis pihenőre megálltak, ekkor sor került közös imára és ezt követően egy pizzázásra. Az ebéd befejeztével hamar mindenki újra munkába lendült, annyira, hogy a program végéhez közeledve a befejezés helyett mindenki inkább egy újabb táska vagy neszesszer varrásába kezdett volna bele.

Varrótanfolyam a fiatal hölgyek - 2019

A program során lehetőségünk nyílt nagyon jó beszélgetésekre, amelyek megalapozták az egész nap jó hangulatát. Illetve rengeteg hasznos dolgot tanulhattunk el a szervezőktől, akiknek ezúton is szeretnénk nagyon megköszönni, hogy idejüket és energiájukat egy egész napon át arra fordították, hogy bevezessenek minket, ifjakat a varrás alapjaiba. Hálásak vagyunk, hogy mindannyian egy szép, saját készítésű táskával és sok jó emlékkel zárhattuk a napot és reméljük a jövőben is lesz majd ilyen nagyszabású varrótanfolyam.

Varrótanfolyam a fiatal hölgyek - 2019

Mogyorósi Anna beszámolója