Újra Kisapátiban a pécsiek!

Újra Kisapátiban a pécsiek!

Újra Kisapátiban a pécsiek!

2018 októberének első hétvégéjén összesen 45 fő utazott fel Kisapátiba Pécsről, hogy különféle munkálatokat végezzenek el egy kétnapos program keretén belül. A résztvevők egy része busszal, másik része személyautókkal érkezett meg szombat délelőtt a helyszínre. A hajnali indulás nem tántorította el a családosokat sem, összesen 6 kisgyermek is érkezett a Diska Majorba.

Újra Kisapátiban a pécsiek!

Az időjárás kedvező volt, szombaton gyönyörűen sütött a nap, vasárnapra beborult, de az idő meleg és kellemes maradt. Az egyik feladat az erdőtisztítás volt. Itt az elvégzett feladatok a következők voltak: fűkaszálás, akáchajtások levágása, nagyobb ágak kihordása és csoportosítása, kitermelt tűzifa összevágása és csoportosítása (ezt a munkát főleg fiatalok végezték), összehordott ágak darabolása aprítógéppel, valamint az így keletkezett darálék elhordása és elterítése egy tisztáson.

Újra Kisapátiban a pécsiek!

A másik feladat a fürdőszobák burkolása volt, összesen három fürdőszoba teljes csempézése és lapozása valósult meg a felutazó hat szakember munkájának köszönhetően. A kisgyermekek kihasználták a hatalmas, zöld terület nyújtotta lehetőségeket, szabadon fociztak és élvezték a friss levegőt, valamint az állatok közelségét, míg hölgyek takarítási munkálatokat láttak el, emellett az étkezések előkészítésében és a mosogatásban segédkeztek. A két nap alatt senki sem maradt éhesen, mindenki nagy örömére Fazekas József főzött a csapatnak.

Újra Kisapátiban a pécsiek!

A kellemes, vidám hangulatú együtt töltött hétvégét a délutáni órákban a majorban körbevezetés zárta, így a résztvevők átfogó képet kaptak az építkezés folyamatairól és a jövőbeli tervekről.

(A képeket a csapat tagjai készítették)

Drinóczi Veszna, Gulyás Szilvia és Szilágyi Zoltán beszámolója