Újra együtt – Őszi nyugdíjas találkozó

Újra együtt - Őszi nyugdíjas találkozó

Őszi nyugdíjas találkozó – 2018. szeptember

A szeles, őszies időjárás sem vette el a kedvét annak a 46 nyugdíjasnak, aki megjelent a szeptember utolsó szombatjára tervezett rendezvényen. Immáron 6. alkalommal jöttek össze az idősebb korosztályhoz tartozó testvérek, hogy egy kellemes napot töltsenek el egymás társaságában.

Újra együtt - Őszi nyugdíjas találkozó

Az őszi találkozón rendhagyó módon, a dicséret után, fórum jellegű tanácskozásra adódott lehetőség. Két fontos téma került terítékre. Első körben szó esett az októbertől induló egészségmegőrző nyugdíjas programokról. A test egészségének fenntartása céljából nyugdíjas torna, a lélek és a szellem karbantartása érdekében nyugdíjas kórus elindítását célozták meg a szervezők.

Újra együtt - Őszi nyugdíjas találkozó

A másik kiemelt téma a HISZ munkájának segítése. A HISZ-szel való tudatosabb kapcsolattartás céljából Agyaki Mónika, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának pécsi vezetője volt a vendégünk, aki röviden ismertette a HISZ misszióját, illetve ajánlott olyan területeket, ahova örömmel várják a nyugdíjasok bekapcsolódását.

A finom bográcsos ebéd után egy kis bibliai vetélkedővel igyekeztünk segíteni az oldott hangulatú kapcsolattartást, ismerkedést és a csapatépítést.

(Fotók: Tokodi Ildikó)

Beszámolót készítette Szilágyi Tímea