Újabb nagy sikerű Hit Camp zajlott le a pécsi Hit Parkban

Újabb nagy sikerű Hit Camp zajlott le a pécsi Hit Parkban

Újabb nagy sikerű Hit Camp zajlott le a pécsi Hit Parkban

Augusztus 28-30. között került megrendezésre az idei Hit Camp a pécsi Hit Parkban, ahol több, mint 90 fiatal vett részt. Idén is az volt a fő cél, hogy a népszerű gólyatáborok helyett legyen egy olyan alternatív tábor, ahol a pécsi keresztény egyetemisták jobban megismerhetik egymást, egy olyan tábor, ahol nem leépülünk, hanem felfrissülünk, ahol együtt kereshetjük az Urat, hogy utána szellemileg-lelkileg felfrissülve kezdhessük a tanévet.

A fő előadó Dr. Hack Péter volt, aki nagyon világosan beszélt arról, arról, hogy milyen speciális kihívásai vannak az egyetemista létnek, és az Ige alapján hogyan kell szembenézni ezekkel, hogy ne sodorjon el minket az ár, sikeres keresztények tudjunk lenni. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos tudatos kereszténynek lenni, hiszen az egyetemen szerzett ismeretek – lehetnek bármily hasznosak – folyamatosan az ember testi természetét erősítik, így nekünk ez ellen aktívan tennünk kell, a szellemi emberünket kell építenünk. Figyelmeztetett, hogy nem szabad elidegenednünk Isten Igéjétől, hanem az Isten iránti szeretetünknek időben is meg kell nyilvánulnia, energiát kell fordítanunk arra, hogy Őt keressük. Arról is beszélt, hogy elengedhetetlen az életünkben a Szent Szellem vezetése, mert ahhoz, hogy jó döntéseket tudjunk hozni, Isten bölcsességére van szükségünk, ezt pedig a Szent Szellem tudja megadni számunkra.

Újabb nagy sikerű Hit Camp zajlott le a pécsi Hit Parkban

Kedd délelőtt Dr. Hack Márta beszélt Isten Igéjéről, annak tekintélyéről, arról, hogy a Biblia Istentől ihletett. Péter pásztor is beszélt Isten Igéjének fontosságáról, arról, hogy az Igével való közösség az Istennel való kapcsolat alapja, ezért vágyakoznunk kell rá. Isten Igéje a garancia arra, hogy növekedni fogunk szellemben. Isten Igéje az abszolút tekintély, amiben meg kell bíznunk, nem kételkedhetünk benne. Bár a tudománynak létszükséglete, hogy megkérdőjelezze a dolgokat, ennek az Ige kapujánál meg kell állnia, mert az Ige megkérdőjelezése bukáshoz vezet.

Péter pásztor több, mint 40 éve tanít egyetemen így hasznos gyakorlati tanácsokat is tudott adni, például azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes vizsgázni.

Újabb nagy sikerű Hit Camp zajlott le a pécsi Hit Parkban

Az előadások között kiélvezhettük a park nyújtotta lehetőségeket, lehetett sportolni, társasjátékozni, vagy akár csak beszélgetni a fák alatt. Keddre a kánikula is megtört, tökéletes volt az időjárás arra, hogy együtt töltsük a délutánokat.

Kedd délután közösen megnéztük a Jesus Revolution (Jézus forradalom) című filmet, ami a hippimozgalom idején indult el Amerikában és aminek hatására tömegével tértek meg az emberek. A film bemutatta azt a kiábrándultságot, amit sokan éreztek, miután megtapasztalták, hogy a hippi lét nem nyújt megoldást a problémáikra és azt is, hogy hogyan tértek meg. A film felemelő volt, ugyanakkor tanulságos is.

Újabb nagy sikerű Hit Camp zajlott le a pécsi Hit Parkban

Kedd este a vacsora mellett lehetőségünk nyílt egyetemi oktatókkal is beszélgetni, akik hasznos tanácsokkal láttak el minket.

A három nap végére mindnyájan felfrissültünk és újult erővel nézünk az új tanév elé. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a tábor megszervezésében és külön köszönjük a főszervezők, Dr. Szabó András és Herta munkáját!

Lukács Zsuzsanna beszámolója