Tíz éves a Sztárai Óvoda

Tíz éves a Sztárai Óvoda

Tíz éves a Sztárai Óvoda

Május 27-én, pénteken, ragyogó napsütésben, gyerekhangoktól zsibongó, virágdíszekkel dekorált udvaron vette kezdetét a Sztárai Mihály Óvoda alapításának 10. évfordulóján rendezett évzáró.

Elsőként Gulyásné Bene Szilvia óvodavezető beszélt az intézmény alapításáról, arról a lelkes összefogásról, aminek eredményeképpen megvalósult az Óvoda. Felsorolta az intézmény dolgozóit, és kifejezte háláját a munka támogatóinak, a szülőknek és a Hit Gyülekezetének, kiemelve Baji Tamás, Scherer Edit és Akaró Balázs szerepét a háttérmunkákban, aminek köszönhetően 2007. szeptember 3-án az óvoda első csoportjai elindulhattak, és azóta a folyamatos fejlődés jellemzi az itt folyó munkát.

Tíz éves a Sztárai Óvoda

Gulyásné Bene Szilvia óvodavezető beszélt az intézmény alapításáról, arról a lelkes összefogásról, aminek eredményeképpen megvalósult az Óvoda

Az óvodavezető az idei sikeres projektekről is beszámolt. Megtörtént az épület teljes tetőszigetelése, az udvar megszépült. Ezek kapcsán külön megköszönte Kléger Lőrincz, Dezső Zsolt és Jordán Rajmund segítségét.

Az intézmény igazgatónője, Scherer Edit beszédében kiemelte, hogy az óvodaalapítás nem volt mentes a kezdeti izgalmaktól, és nem sikerülhetett volna a szülők támogatása, hite, bizalma nélkül. Az igazgatónő méltatta az óvónők és az óvoda dolgozóinak önfeláldozó munkáját. Hangsúlyozta, hogy bár a gyerekek és a dolgozók az évek alatt változtak, az alapító cél ugyanaz maradt. Továbbra is cél az, hogy a gyerekek nyitottságát kihasználva az Isten felé való bizalomra, szeretetre szoktassuk őket, támogatva ezzel a szülők nevelői munkáját, hogy gyermekeik sorsa törésmentesen alakulhasson.

Tíz éves a Sztárai Óvoda

Az intézmény igazgatónője, Scherer Edit beszédében kiemelte, hogy az óvodaalapítás nem volt mentes a kezdeti izgalmaktól

Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezet vezető lelkésze mondott beszédet a fenntartó egyház részéről. Köszöntésében megemlékezett arról, hogy nem csupán az Óvoda 10. évfordulója esett erre a jeles napra, hanem 28 évvel ezelőtt ezen a napon vált a Hit Gyülekezete jogilag elismert felekezetté. Kitért arra, hogy az intézmény különlegessége az, hogy akik kilépnek az óvodából, azok helyben, az óvodához közel és ugyanilyen szellemben működő intézményben, a Sztárai Mihály Általános Iskolában folytathatják életük következő szakaszát.

A Példabeszédek 20:6 alapján kiemelte, hogy a Szentírás megkülönböztetett jelentőséget tulajdonít a hűségnek, amit Isten megjutalmaz. A lelkész úr a Gyülekezet nevében elismerő oklevelek átadásával köszönte meg azoknak a dolgozóknak a hűséges munkáját, akik immár 10 éve állnak helyt a Sztárai Óvodában.

Tíz éves a Sztárai Óvoda

Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezet vezető lelkésze mondott beszédet a fenntartó egyház részéről

Gulyásné Bene Szilvia óvodavezetői munkáját kollégái egy-egy virágcsokrot átadva, személyes hangvételben köszönték meg.

Ezután a kis-, középső- és nagycsoportos óvodások zenés-táncos előadása következett, aminek témáját a természet szépsége ihlette. A gyermekek szavalatait és jelmezes játékát sok vidámság kísérte, a jelenlévő szülők, nagyszülők és testvérek nagy tapssal jutalmazták a műsorszámokat. A ballagó óvodások ajándékot kaptak.

Tíz éves a Sztárai Óvoda

A gyermekek szavalatait és jelmezes játékát sok vidámság kísérte

Tokodi Ildikó a szülői közösség nevében kifejezte háláját mindazzal kapcsolatban, amit az elmúlt években négy gyermekével az Óvodában megélhetett, és hogy a szülők biztonságban tudhatták a gyermekeiket, míg dolgoztak, és hogy ezalatt az idő alatt a gyermekek egészséges ételt fogyaszthattak. A szülők az évforduló alkalmából egy nagy trambulint adományoztak az óvodának, amin a csöppségek ősztől ugrálni, hancúrozni tudnak.

A rendezvény fináléjaként pedig olyan sztárais diákok zenéltek az egybegyűlteknek, akik néhány éve még maguk is óvodások voltak. Az óvoda tizedik születésnapját egy nagy tortával és állófogadással ünnepelték meg a jelenlevők, akik visszatekintésképpen egy fotókiállítást és videóösszeállítást is megnézhettek.

Tíz éves a Sztárai Óvoda

Sztárais diákok is zenéltek az egybegyűlteknek, akik néhány éve még maguk is óvodások voltak

(Fotók: Mészáros Viktor)

Szerzők: Lantossebestyén és H.M.

Mentés

Mentés