A Tenkes kapitánya nyomában

A Tenkes kapitánya nyomában

Nyári ifjúsági programsorozat 4.0

A nyári ifjúsági programsorozat negyedik epizódjaképpen Horváth Zoltán és felesége, Andrea vezetésével harminchárom lelkes résztvevő látogatott el Siklós várába. A fiatalok az interaktív idegenvezetésnek köszönhetően betekintést nyerhettek a vár mozgalmas történelmébe. A különböző várhelyiségekben többek között a középkor vallató és kínzó eszközein szörnyülködhettünk, a korabeli öltözetekben a hölgyek, a katonai felszerelésekben a férfiak gyönyörködhettek.

A Tenkes kapitánya nyomában

A vár mélyebben fekvő helyiségeinek alacsony volta egyeseknek több alkalommal is fejtörést okozott, de sikerült sérülésmentesen hazahozni mindenkit. A vár bejárását követően a jelenlevők a magas fekvésű balkonról csodálhatták meg Szársomlyót, a siklósi dombokon elterülő szőlőket és több mint 1100 borospince látványát.

A Tenkes kapitánya nyomában

A délutánt a vár parkjában letelepedve töltöttük, ahol kötetlen beszélgetések után a legutóbbi izraeli tanulmányútról hazajövők számoltak be az élményeikről, az Erecben kapott inspirációikról. A programot közös imádkozással zártuk, majd ezt követően remélhetően mindannyian kellemes élményekkel gazdagodva indulhattunk vissza Pécs városába.

(Fotók: Szabó Barnabás)

Pasitka Jonatán beszámolója