Tegyél félre, hogy gyarapodjál!

Tegyél félre, hogy gyarapodjál!

Tegyél félre, hogy gyarapodjál!

De nem keresek annyit, amiből félre lehetne tenni.” Ez biztosan nem igaz! A félretevés egy mentalitás, egy döntés kérdése, nem a havi bevételed függvénye. Egyszerűen el kell kezdeni, bármennyi is az ember havi keresete. Mint annyi mindennel az életben, ezt is csak elkezdeni nehéz…

A cél az, hogy a félretevésen keresztül NÖVELD A VAGYONOD. Ehhez a pénzhez tehát nem szabad hozzányúlni, legfeljebb vészhelyzetben vagy ingatlan vásárlás esetén. Nem szabad elkölteni autóra, TV-re, nyaralásra. Még ha a barátod éppen most vett is egy új 4k-s TV-t, az sem számít vészhelyzetnek!

Ha félreteszel HOSSZÚ TÁVRA, minden hónapban erősíted a családod biztonságát, stabilitását, és növeled a gyermekeid jövőbeni esélyeit az érvényesülésre.

Jó “sáfár” leszel, aki nem tékozolja el, nem éli fel mindazt, amit havonta kap. Hiszen ezzel is el kell majd számolnunk egyszer! Többet fogsz ráhagyni a gyermekeidre, mint amivel te indultál az életben.

De mi a kulcs ahhoz, hogy ezt a fontos gyakorlatot el tudjad kezdeni?

A tudatos tervezés. Vannak, akik másokhoz képest nagyon keveset keresnek, mégis roppant céltudatosan, minden hónapban tesznek félre. A hónap elején, amikor megkapják a fizetésüket, azonnal lekanyarintják belőle azt, amit hosszú távra félretesznek. Az ilyen emberek biztosan egyről-kettőre fognak jutni anyagi téren (ha betartják a Biblia anyagi élettel kapcsolatos egyéb erkölcsi-szellemi útmutatásait is).

Viszont többször is hallottam a nincs-elég-pénzem-erre kifogást olyanoktól, akik jóval többet keresnek az átlagnál. De ha komolyabban megvizsgálnánk az ilyen emberek költési szokásait, hamar kiderülne, hogy ha tényleg akarnának, ők is tudnának félretenni… De nem tervezik meg előre és tudatosan a havi költségvetésüket. Szerintük ez felesleges, az élet túlszabályozása.

Tegyél félre, hogy gyarapodjál!

Vannak, akik másokhoz képest nagyon keveset keresnek, mégis roppant céltudatosan, minden hónapban tesznek félre

Ők pénzügyi területen egy kicsit “zsigerből” élnek. Úgy gondolják, hogy nagyon “intuitívak”, de gyakran az önfegyelem hiányát leplezik vallásos szövegekkel. Vagy tovább nyújtózkodnak annál, mint ameddig a takarójuk ér. Más szóval többet költenek, mint amennyit a havi bevételük megengedne. Többet költenek étteremre, öltözködésre, üzemanyagra, mobil számlára, nyaralásra, vagy akár jótékonyságra, mint amennyi az ő esetükben indokolt lenne…

Változtassunk ezen a területen a rossz szokásainkon! Kövessük a Szentírás útmutatását, amely így int mindannyiunkat:


A könnyen szerzett vagyon hamar elszáll, aki pedig apránként gyűjt, egyre gyarapodik.” (Példabeszédek 13:11 – EFO)


Pátkai Mihály írása

FORRÁS: PÁTKAI MIHÁLY FACEBOOK OLDALA