Seniorok bevetésen

Seniorok bevetésen - Nyugdíjas nap Budapesten

Seniorok bevetésen – Nyugdíjas nap Budapesten

Tartalmas és élménydús kikapcsolódás várt azokra a nyugdíjasokra, akik részt vettek az idősebb korosztálynak szervezett budapesti kiránduláson. Június 27-én, már reggel dicsérettől volt hangos az a busz, ami a Pécsről és környékéről összegyűlt 54 fős senior csapatot szállította. Jól is jött a közös éneklés adta lelki erő, hiszen öt helyszín és számtalan látnivaló várta a pécsi közösséget.

1. helyszín: Hit Rádió

A Hit Rádióban Tóth Géza fogadta a csoportot. Élő adásban is volt lehetősége megszólalni nyugdíjasainknak: Bodonovics Terike köszöntötte pár kedves szóval a rádióhallgatókat.

Seniorok bevetésen - Nyugdíjas nap Budapesten

2. helyszín: ATV Szerkesztőség

Az ATV épületében Horváth Botond műszaki vezető kalauzolta a látogatókat. A körséta során két stúdiót tekintettünk meg, sőt a déli, élő híradót is végig nézhettük a vezérlőből. Érdeklődésből és látnivalóból sem volt hiány. Kifelé jövet ráadás élményként a csapat Vujity Tvrtko-val futott össze, aki megörülve a pécsi látogatóknak, szívesen fényképezkedett le a csoporttal az ATV épülete előtt (címlapkép felül).

Seniorok bevetésen - Nyugdíjas nap Budapesten

3. helyszín: Hit Park, Szent Pál Akadémia

A finom ebéd elfogyasztása után a Szent Pál Akadémia következett. Mészáros István rektor helyettes ajándékokkal várta a csoportot. Rövid körséta alatt az intézmény bemutatása közben megtekintettük a fontosabb helyszíneket, beleértve a könyvtárt és több tantermet is.

Seniorok bevetésen - Nyugdíjas nap Budapesten

4. helyszín: HETEK Szerkesztősége

Következő helyszínen Benkő Gyula ügyvezető fogadta a csoportot. Jó volt látni, hogy milyen sok elkötelezett fiatal dolgozik azon, hogy a Hetek újság minden héten a tőle megszokott magas színvonalon megjelenhessen. Néhány lapzárta előtti kulisszatitokra is fény derült. A Hetek Szerkesztőségéből szintén ajándékokkal megrakodva tértünk vissza a buszhoz, és indultunk az utolsó helyszínre.

Seniorok bevetésen - Nyugdíjas nap Budapesten

5. helyszín: Bornemissza Péter Általános Iskola és Gimnázium

A Száva utcai iskolához érve, a fáradt lábak egyből megélénkültek, amikor a nagymamák és nagypapák meglátták azt a nívós iskolát, amiről nem túlzás azt állítani, hogy igazi kuriózumnak számít Magyarországon.

Seniorok bevetésen - Nyugdíjas nap Budapesten

Minden nagyszülő álma egy ilyen iskola, ahol színes, életvidám miliőben tanulhatnak a gyerekek. A végére nem volt kérdés: megérte megnézni az utolsó helyszínt is.

A hazafelé tartó úton a hálaadó dicséreteknek köszönhetően villámgyorsan telt el az idő.

Hála és köszönet

  • Köszönet dr. Hack Péternek, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a program.
  • A nyugdíjas közösség hálás szívvel emlékezik meg mindazokról, akik lehetővé tették ezt a felejthetetlen élménnyel teli napot.
  • Köszönet Takács Katalinnak, aki egészségügyi kísérőként támogatta a csoportot.

A nyugdíjas programokat várhatóan augusztusban folytatjuk.

(Képek: Tokodi Ildikó)

Szilágyi Tímea beszámolója