Rendhagyó karácsonyi istentisztelet

Ünnepi Istentisztelet Pécsett

Ünnepi Istentisztelet Pécsett

Különleges, szeretetvendégséggel egybekötött ünnepi összejövetelnek adott otthont a Pécsi Hit Csarnok december 22-én csütörtökön. Karácsonyi műsorral kedveskedtek az óvodás és iskolás „sztáraisok”, a gyülekezet két intézményének lelkes képviselői. Ezt követően a Wing Singers Gospel Kórus énekelt el néhány dalt.

Hack Péter ünnepi prédikációjában Lukács 2:1-14 alapján többek között arról beszélt, hogy Jézus Krisztus világba való bejövetelekor kezdettől fogva kirekesztett volt. Nem volt hely számára a vendégfogadóban. Akik Őt követik, a hívők gyakran kívülállónak érzik magukat ebben a világban.

Ünnepi Istentisztelet Pécsett

Hack Péter ünnepi prédikációjában arról is beszélt, hogy Jézus Krisztus világba való bejövetelekor kezdettől fogva kirekesztett volt.

A világgal való megalkuvás helyett mindig olyan állapotban kell lennünk, hogy az angyalok szívesen legyenek körülöttünk. Ezek a lények (Hack Péter szavaival élve) természetesen nem „pufók angyalkák”, mint a festményeken, hanem olyan nagy hatalmú, erős szellemi lények, akiktől az oroszlánokkal és medvékkel bátran megküzdő pásztorok is megrettentek. 

Amikor a menny követe megjelent Józsuénak, arra a kérdésére, hogy „velünk, vagy ellenségeinkkel vagy-e”, nem azt mondta, hogy „veletek vagyok”, hanem azt, hogy „az Úr seregeinek fejedelme vagyok”.

Nem az Úr seregei fejedelmének kell mellénk állnia, hanem mi kell, hogy válasszunk amellett, hogy szorosan mögé zárkózzunk (Józsué 5:13-14).

A rendhagyó összejövetelről, az alábbi linkre kattintva, kérünk tekintsd meg galériánkat: http://pecs.hit.hu/galeria/

Pasitka Janina beszámolója

Mentés