Péterffy Attila, Pécs MJV Polgármesterének és Prof. Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete vezető lelkészének A Vidám Szimfonikusok jótékonysági koncertjén elhangzott köszöntő beszédei

Péterffy Attila, pécsi polgármester és Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete lelkészének beszéde a jótékonysági koncert előtt

Péterffy Attila, Pécs MJV Polgármesterének beszéde:

Tisztelt Vezető Lelkész úr, Tisztelt Megjelentek,

Pécs város közössége nevében szeretettel köszöntöm Önöket a Vidám Szimfonikusok jótékonysági koncertjén.

Annak a közösségnek a nevében, amely már eddig is nagyon sokat köszönhet a Hit Gyülekezete pécsi vezetőinek és tagjainak.

A pécsi gyülekezet hosszú évek óta szociális irodát működtet Pécs keleti részén. Ugyanebben a városrészben rendszeresen kedveskednek élelmiszerekkel közösségünk leginkább rászoruló tagjainak.

Városunk önkormányzata is mindenkor számíthat a Hit Gyülekezete pécsi közösségére és karitatív szervezetére. Így volt ez, amikor a koronavírus járvány legsötétebb időszakában kellett összekapaszkodnunk és együtt segíteni a legnehezebb helyzetben, a legnagyobb veszélyben lévő pécsieknek. Így volt, amikor abban segítettek nekünk, hogy szállást alakítsunk ki az ukrán háború elől menekülők számára.  

Így van ez most is, amikor a gyülekezet önkéntesei időt és fáradtságot nem kímélve segítenek lebonyolítani önkormányzatunk lakossági LED-izzó csereprogramját. Ezzel hozzásegítve pécsi családokat ahhoz, hogy spórolni tudjanak egy olyan időszakban, amikor erre talán a legnagyobb szükség van.

Péterffy Attila, pécsi polgármester és Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete lelkészének beszéde a jótékonysági koncert előtt

Sokszínű tevékenységükhöz hozzátartozik az is, hogy nem csak a rászorulókon, a nehéz helyzetben lévőkön segítenek, de a városképet szépítik, formálják. Ezt történt, amikor a Megyeri úton egy parkot alakítottak ki, szebbé, élhetőbbé téve városunkat.

Pécs közössége már az eddigi segítségért is rendkívül hálás. Amikor pedig megtudtam, hogy a ma esti koncert bevételét kinek szánja a Hit Gyülekezete pécsi közössége, egy pillanatig nem volt kétséges, hogy elfogadjam a mai est fővédnöki tisztségét.

Az élet győz a ma esti koncert címe. Rendkívül beszédes, hiszen a jegyekből származó bevétel a koraszülött mentőszolgálatot illeti. Azok kapják tehát, akik nap mint nap olyan apró kis életeket mentenek meg, akiknek kellő és gyors gondoskodás híján semmi esélyük nem lenne.

Nehezen tudok elképzelni náluk bátrabb embereket, támogatásuknál pedig nemesebb célt.

Éppen ezért hálásan köszönöm a gyülekezet pécsi közösségének azt, hogy megszervezte a ma esti jótékonysági koncertet. Önöknek pedig az, hogy elfogadták a meghívást.

Őszintén hiszem, hogy a nemes cél és a kiváló muzsikusok együtt bebizonyítják ma este, hogy a zene nem csak gyógyítani képes, de egyenesen életet ment.

Kellemes szórakozást kívánok mindannyiuknak a ma esti dallamokhoz!

Köszönöm, hogy meghallgattak.

Péterffy Attila, pécsi polgármester és Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete lelkészének beszéde a jótékonysági koncert előtt

Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete vezető lelkészének beszéde:

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Vendégeink!

A ma esti jótékonysági koncertet szervező Pécsi Hit Gyülekezete vezetőjeként, az est házigazdásjaként nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket! Hálásan köszönöm Önöknek, hogy a jegyek megvásárlásával és jelenlétükkel támogatják azt a jótékonysági célt, amiért a mai koncertet megszerveztük.

Külön köszönöm Polgármester Úrnak a támogatását, hogy elvállalta a rendezvény védnökségét, és köszönöm a közösségünk munkáját méltató kedves szavait.

A Hit Gyülekezetének fő küldetése Jézus Krisztus evangéliumának a hirdetése. A megváltás üzenetére reagáló emberek élete radikális fordulatot vesz. Azok az emberek, akik megtérésük és újjászületésük előtt inkább gondot, néha terhet jelentettek környezetük számára, más emberré lesznek. Vannak, akik súlyos devianciákból, bűnözői életmódból, alkohol-, vagy drogfüggőségből szabadulnak meg. És vannak, akiknél a változás kevésbé látványos, mégis drámai, hiszen céltalan, önző, szeretet adni, vagy elfogadni nem tudó emberekből lesznek boldog családapák, családanyák, a környezetük, a településük, és a nemzetük kreatív tagjai, akik a közösségért tenni akarnak.

A Krisztusban megtalált öröm és békesség indítja az újjászületett keresztényeket arra, hogy ne azt keressék, hogy mit tehet értük a közösség, hanem azt, hogy ők mit tehetnek a közösségért. Mit tehetnek a családjukért, a gyülekezetükért, a városukért, a nemzetükért.

Péterffy Attila, pécsi polgármester és Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete lelkészének beszéde a jótékonysági koncert előtt

Az Apostolok Cselekedeteinek könyvében Pál apostol idézi Jézus Krisztus szavait: „Jobb adni, mint kapni.”

Ennek az igazságnak a felismerése teszi lehetővé. hogy a Hit Gyülekezete önfenntartó egyházként működjön, ami azt jelenti, hogy hitéletünket a hívők önkéntes adományaiból finanszírozzuk. A Gyülekezet Szeretetszolgálatának munkája is, a hívők adományaiból, és a közösség tagjainak önkéntes munkájának eredményeként tud sikeres lenni. 2022-ben a Pécsi HISZ 254 segélyezési eseményen minden korábbinál nagyobb összeggel segítette a rászorulókat, az önkormányzattal együttműködve a városban élő nehéz sorsú embereket és az ukrajnai menekülteket egyaránt. Ezúton is köszönjük Alpolgármester Úr, és az önkormányzat dolgozóinak segítő együttműködését. A világjárvány utolsó évében és a szomszédban dúló háború első évében a Pécsi HISZ közel megduplázta a segélyezésre fordított összegeket a korábbi évekhez képest.

Az est főszereplői Vidám Szimfonikusok zenekara is megtért, újjászületett keresztényekből álló művészegyüttes, akik az ország 10 városából érkeztek.

A mai koncerttel egy a kelet európai térség számára különösen nehéz időszakban életigenlő közösségként egy életeket mentő szervezetet támogatunk.