A pécsi ifjak egy aktív napja Ellenden

A pécsi ifjak egy aktív napja Ellenden

Ellendi pihenőnap – 2019

Augusztus 13-án, kedden került sor az ellendi ifi programra, ahol 30 fiatal töltött el egy kellemes napot. Az érkezést követően, közös igeolvasással és imával indítottuk az előttünk álló napot. Az időjárás nagyon kedvező volt számunkra, hiszen kellemes nyári szellő kísérte végig a napunkat, így senkinek sem kellett aggódnia a „hőségtől”.

A pécsi ifjak egy aktív napja Ellenden

A nap igei megalapozása után Balogh Roland tartott egy rövid előadást a biztonságos közlekedésről. Fontos, hogy minél fiatalabb korban már tisztába legyünk azzal, hogy mekkora felelősségünk van nekünk a közlekedésben, hiszen nem csak autóval, hanem gyalog és kerékpáron is a közlekedés résztevői vagyunk. Roland előadása főként a biciklisekre vonatkozó szabályokról és alapismeretekről szólt, aminek sokan nagy hasznát vettük. Az előadást követően egy „tudáspróbára” is sor került, ahol az elhangzottakkal kapcsolatos KRESZ kérdésekre kellett válaszolnunk. A teszt kitöltését követően a társaság egyik része pingpongozott, míg a többiek a park mellett lévő focipályát célozták meg. Ebéd előtt megtudhattuk, melyik csapat érte el a legtöbb pontot, és a nyeremény sem maradt el.

A pécsi ifjak egy aktív napja Ellenden

Miután mindenki megebédelt, megpihentünk és közös dicséreténekléssel, imával folytattuk a délutánt. Ezt követően Obendorf Roland és Illés Zsolt tartottak az önvédelemről előadást. Idén inkább az elméleti rész volt hangsúlyos, tisztáztuk, hogy milyen sztereotípiák élnek a fejünkben bizonyos veszélyes szituációkról, és ezeket tisztáztuk. Nagyon hasznos és érdekes volt ez az előadás, hiszen az önvédelem egy olyan téma, amiről nem lehet elég sokat beszélni.

A pécsi ifjak egy aktív napja Ellenden

A nap utolsó szakasza kötetlen volt, lehetett sétálni a parkban, jókat beszélgetni, tollasozni,  természetesen az előadóktól kérdezni is lehetett, ha valaki inkább csak személyesen szerette volna feltenni kérdését. Összességében nagyon szép napot töltöttünk Ellenden, amit itt is szeretnénk megköszönni az Oblián házaspárnak, hogy ezt a napot megszervezték!

(Fotók: Oblián Kriszta, Barabás Fanni, Pasitka Dóri és Mogyorósi Anna)

Mogyorósi Anna beszámolója