Pátkai Mihály: Mindentől elment a kedved?

Pátkai Mihály: Mindentől elment a kedved?

Pátkai Mihály: Mindentől elment a kedved?

Ez a helyzet most mindenkit megpróbál! Kiugrattak bennünket a komfortzónánkból. Mint egy nyulat egy biztonságos odúból… Egy hang ordít a fejünkben – ÚJRATERVEZÉS! Hogyan fog tanulni a gyerek? Mi lesz a munkahelyemmel? Ugye én nem fertőződök meg?

Nem nézed túl sokat a híreket? Tényleg muszáj ötpercenként ránézned a telefonodra?

Azt vettem észre, hogy ilyenkor egy bénító erő működik. Iszonyú erőfeszítést kell tenni, hogy normálisan viselkedjünk. Hogy ne adjuk át magunkat a passzív sodrásnak. Hogy ne süllyedjünk depresszióba, apátiába. Hogy értelmes és értékes, új célokat tűzzünk magunk elé. Pedig ezt kell tennünk! Persze, legyél képben. De ne válj hírőrültté. Ne bulvárosodj el. A médiumok nemcsak tájékoztatnak. Ezek profitorientált vállalkozások. Anyagi érdekük, hogy nézz és kattints. Akkor is, ha nincs érdemi, új információjuk. A hírfogyasztás is egy kóros függőséggé válhat. Ugyanúgy, mint a szappanoperák nézése. Bőven elég, ha óránként, kétóránként, háromóránként megnézed, mi a helyzet!

Élned kell tovább! Küzdj az életért, ahogy például az életrevaló izraeliek teszik! Náluk évtizedek óta folyamatos a fenyegetettség. Bármikor történhet terrorista merénylet. Bármikor rájuk eshet egy Hamasz-rakéta. Ők mégsem hagyják magukat! Nem engedik, hogy tetszhalott állapotba taszítsák őket. Izraelben elővigyázatosak, de az ÉLETET VÁLASZTJÁK! Jártam Izraelben, tudom, miről beszélek.

Tizennyolc éves lányok, M16-os gépfegyverekkel, kávéznak. Egy szögesdróttól pár méterre, vidáman fociznak gyerekek. Zsidók táncolnak, énekelnek a Siratófalnál, arabok szeme láttára.

Asztalt terítesz nekem az én ellenségeim előtt” – mondja a Zsoltáros. Én magam is takarítottam egyszer bomba bunkert… Egy kibucban, amely meleg vizű fürdőjéről volt híres. Náluk ez az élet része. Védekeznek, de élnek. Mint Nehémiás próféta idejében, a Bibliában. A zsidók egyik kezében fegyver volt, a másikkal építkeztek! Ilyenek legyünk mi is. Figyelünk a hatóságokra, az orvosokra, a szabályokra. Betartjuk a higiéniai szabályokat. Újraszervezzük az életünket. DE ÉLÜNK, ÉLÜNK, ÉLÜNK TOVÁBB!!!

Lelkileg ne zárkózz be magadba! Ne ájulj be, ne dobd be a törülközőt! Dolgozz és tanulj és olvass! Mozogj és sportolj – ahol ezt biztonsággal megteheted! Kommunikálj az embertársaiddal! Főzzél, alkoss, zenélj!

És a legfontosabb: közeli kapcsolatot tarts Istennel!

Értékes dolgokat tegyél és mindjárt jobban fogod magad érezni! Ne a mobilod, a TV-t bámuld naphosszat! Attól tutira depressziós leszel. A NETFLIX nem fog tudni megvigasztalni! Isten Igéje és a Szentlélek viszont igen! 😊

Pátkai Mihály írása

FORRÁS: https://www.facebook.com/michael.patkai/