Pátkai Mihály: Isten bárkit meg tud változtatni

Pátkai Mihály: Isten bárkit meg tud változtatni

Pátkai Mihály: Isten bárkit meg tud változtatni

Emlékeztek még a floridai homoszexuális bárban történt lövöldözésre, 2016-ban? A túlélők közül többen is Istenhez fordultak és sikerült felhagyniuk a homoszexuális életvitelükkel.

Emlékszem, hogy küzdöttem a perverzitással” – mondja az ex-meleg Luis Javier Ruiz. “Rengeteget ittam, hogy elfojtsam a lelkiismeretem hangját. Váltogattam a partnereim, amitől végül HIV-fertőzött is lettem. Az ellenség szorosan fogságban tartott, de Isten megragadott. Ő odaadta nekem Jézus Krisztust. Tudom, ki vagyok: nem az határoz meg, amit az ellenség mond, hogy milyen voltam egykor, hanem amit Krisztus mond rólam!

2016. június 12-én történt, hogy a floridai Orlando egy homoszexuális-bárjába berontott egy iszlamista fegyveres. A lövöldözésben 49-en meghaltak és további 53 ember megsérült. A sérültek közt volt Ruiz, illetve a keresztény családból származó Angel Colon (a címlapképünkön látható személy). Ő így emlékszik vissza a történtekre:

A világ azt állította rólam, hogy meleg vagyok, hogy az új identitásom az LMBTQ közösség. De a szívem mélyén hiányzott Isten. Annyira elmerültem a kábítószerben, az alkoholban és a homoszexualitásban, hogy az USA történetének egyik legszörnyűbb vérengzése és az imádkozó édesanyám kellett ahhoz, hogy a bűneimből megtérjek.

Engem nem azonnal lőtt le (a támadó), volt néhány percem, így azonnal imádkozni kezdtem. Kértem Istentől, hogy bocsásson meg nekem. Két év telt el azóta. Még mindig tart a felépülési folyamat a sérüléseimből. De most már tudom, minden kétséget kizáróan, hogy mi az igazi szeretet, az igazi boldogság és az igazi béke. Amikor felkelek minden reggel, már ki tudom mondani: ‘Jóban vagyok Istennel!‘”


Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattatok, megszenteltettetek, megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Szelleme által.
(1 Korinthus 6:11)


Pátkai Mihály írása

FORRÁS: www.patkaimihaly.hu