Nyisd meg a szád amellett, aki néma – Pécsett a Várva Várt Alapítvány

Nyisd meg a szád amellett, aki néma - Pécsett a Várva Várt Alapítvány

Pécsett a Várva Várt Alapítvány

Vidékre is szeretné kiterjeszteni működését a Hit Gyülekezete krízisterheseket és családjaikat támogató alapítványa. A Várva Várt Alapítvány többszáz olyan családnak segített már, akik számára a gyermekáldás az első pillanatban mindennek tűnt, csak áldásnak nem. Nem titkolt céljuk, hogy a döntéshelyzet elé kerülő édesanyák ne az abortuszt válasszák megoldásként, hanem helyette hatékony segítséget kapjanak életkörülményeik rendezéséhez, hogy a baba egy szerető családba születhessen meg, ha erre azonban mégsincs lehetőség, akkor örökbefogadó szülőkhöz kerülhessen. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a leendő édesanyák, amennyiben a várandósság első felében megfelelő információkhoz jutnak a terhességről, a gyerekszülésről, amelyhez érzelmi és fizikai támogatás is társul, akkor elsöprő többséggel ragaszkodnak a gyermekükhöz, akik így vér szerinti családjukban maradhatnak.

„Gondolatban mindig pezsgős ünnepeket ülünk ilyenkor.”

– mondta Petrőcz Júlia arról a pillanatról, amikor az addig hezitáló anyák igent mondanak kisbabájukra. Az Alapítvány természetesen nem hagyja magukra őket továbbra sem, minden kisbabát induló csomaggal várnak, és ha szükséges, segítenek a családok lakáskörülményeinek helyrehozásában is. Megindító történeteket ismerhettünk meg olyan édesanyákról, akik életük legjobb döntését hozták meg a Várva Várt Alapítvány segítségével, és most már boldog családban élnek, és semmiképp nem mondanának le legdrágább kincsükről, a gyermekükről.

Nyisd meg a szád amellett, aki néma - Pécsett a Várva Várt Alapítvány

Vidékre is szeretné kiterjeszteni működését a Hit Gyülekezete krízisterheseket és családjaikat támogató alapítványa

Bár Magyarországon csökken az abortuszok száma, a közbeszédben még mindig tabunak számít a sorsdöntő műtét.

Az Alapítvány egyik célja, hogy hatékonyan kiálljon a magzatok jogai mellett, amit Magyarországon sem a nagyobb egyházak, sem civil szervezetek nem tűztek eddig a zászlójukra. Pedig bibliai alapokon nem lehet kérdéses, hogy a magzatok velünk teljesen egyenrangú emberi lények, akiket nem ítélhetünk egyszerűen halálra rövidtávú célok érdekében.

„Nyisd meg a te szádat amellett, aki néma, és azoknak a dolgában, akik adattak veszedelemre.”

– idézte Petrőcz Júlia a Példabeszédek könyvét, és kiemelte, hogy amit a társadalom egy része csupán egy egészségügyi műtétnek tart, az megfoszt az élettől egy embert, és annak leendő utódait is.

Váradi Méri. Pajor Tamás videoklipje egy meg nem született lányról. Üzenete: mindenki egy senki más:

Az Alapítvány aktivisták segítségét várja ahhoz, hogy krízisterheseket támogató tevékenységüket Pécsre is kiterjeszthessék, és koncertek, felvonulások, nyilvános események szervezése révén továbbra is fel szeretnék hívni a figyelmet országos szinten arra, hogy minden megfogant magzatnak joga van ahhoz, hogy várva várt személyként jöhessen világra.

(Fotók: Akaró Balázs)

Bali-Kenessei Kati beszámolója