Nyárzáró virrasztás – 2019

Nyárzáró virrasztás - 2019

Nyárzáró virrasztás – 2019


„Boldog ember, aki hallgat engem, az én ajtóm előtt virrasztván minden nap, az én ajtóim felfáit őrizvén.”
(Péld 8:34)


Augusztus 27-én kedden este virrasztásra került sor, az ifi programok keretében. Az este közös dicséreténekléssel indult kilenc órakor, amit közös ima követett. Ez után egy rövid megbeszélésre került sor, ahol a szervező házaspár, Kardos Péter és Ági ismertették az este további menetét.

Ebben az évben ott folytattuk az Ige olvasását, ahol egy évvel ezelőtt abbahagytuk. A 100. Zsoltártól kezdve felolvastuk a Zsoltárok könyvéből visszalévő 50 zsoltárt. Egy rövid szünet után régi dalok megtanulásával folytattuk az estét. A daltanulások során Ági számos inspiráló történetet osztott meg velünk, amelyek által betekintést nyerhettünk abba, hogy vajon milyen is lehetett a dicséret még a Hit Gyülekezete hőskorszakában. Amikor visszatértünk az Ige olvasásához a Máté evangéliumával folytattuk.

Nyárzáró virrasztás - 2019

Az este során másfél óránként kis szünetekkel tartottuk ébren magunkat és a figyelmünket is. Néhányan futással frissítették fel magukat, míg a többiek a Csarnok előtti téren levegőztek, beszélgettek.

Miután Máté evangéliumát is elolvastuk és az eltervezett dalokat is megtanultuk, az utolsó etap következett. Visszatértünk az Ószövetség könyveihez és Salamon példabeszédeit kezdtük el felolvasni, ezt egészen szerda reggel fél hatig olvastuk. Zárásként a 150. zsoltár került felolvasásra, ekkor a nap már virradt, mi pedig egyre inkább kezdtük érezni azt, hogy milyen jó is volt az Ige tanulmányozásával eltölteni az éjjelt.

Úgy gondolom, hogy a virrasztás nagyon hasznos és jó volt, lelkileg és szellemileg felfrissülten, erősebben tudtunk hazamenni, mint ahogy érkeztünk.

Nyárzáró virrasztás - 2019

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezőknek, akik egész éjjel támogattak és bátorítottak bennünket, Kardos Péternek és feleségének, Áginak. Nagyon hálásak vagyunk, hogy évről évre vállalják, hogy egy éjszakát arra szánnak, hogy bevezessenek bennünket, ifjakat a hitnek ezen cselekedetébe, a virrasztásba.

(A képeket Horváth Balázs készítette)

Mogyorósi Anna beszámolója