Nagysikerű ifjúsági piknik a Kökényi-tónál

Nagysikerű ifjúsági piknik a Kökényi-tónál

Piknik – 2018

Kellemes nyári napon, augusztus nyolcadikán került sor a 2018-as nyár ifjúsági piknikére Kökényi-tónál, a Szabó család szervezésében. A program délelőtt tíz órakor kezdődött, a belépő egy legalább hat versből álló zsoltár felmondása volt.

A program kezdetén a társaság egy érdekes módszerrel lett háromfelé osztva. Házigazdáink, András és Herta néhány kiemelkedő bibliai személy nevét kis papírokra felírva egy szatyorba tették, majd ebből kellett mindenkinek egyet húznia és csoporttársait megtalálni. A kihívás pedig még csak ezután jött, hiszen kilétünket csak mutogatással prezentálhattuk a többiek felé. A csapatok kialakulása után közös imára és bizonyságaink megosztásásra került sor, megemlékeztünk a nyár eddigi sikeres programjairól és a táborokról. Így már a program elején nagyon oldott és vidám volt a hangulat.

Nagysikerű ifjúsági piknik a Kökényi-tónál

Amint az ebéd előkészítésével végeztünk és felkerült a bogrács a tűz fölé, elkezdődhetett az ügyességi verseny, bibliai activity-vel kiegészítve. A három csapatnak olyan feladatokat kellett teljesíteniük, amelyek mind ügyességünket, mind Biblia ismeretünket próbára tették. A feladatok során, a szerzett pontokat cukrok jelentették, és végül az a csapat nyert, akinek a legtöbbet sikerült összegyűjtenie. A feladatok közül azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a bibliai activity volt a kedvenc. A szervezők mindenki által jól ismert jeleneteket válogattak ki, ezeket kellett egy-egy csapat három tagjának elmutogatni egy perc alatt.

Nagysikerű ifjúsági piknik a Kökényi-tónál

Az ízletes ebéd elfogyasztása után a vetélkedő tovább folytatódott, mindenki meglepetésére az utolsó feladat hangya- és rovarvadászat. A feladat sokakat magával ragadott, többen lepkehálókkal perceken keresztül pillangók nyomába eredtek, többen sikerrel is jártak, így értékes pontokat gyűjtöttek csapatuknak. Egy szerencsés csapat, a vadászat során belebotlott Arnoldba, a békába, akit a zsűrizés idejére gondozásukba is vettek. Bár nem rovar, különlegessége miatt, ez a csapat nyerte meg ezt a feladatot. Az önfeledt vadászat után a verseny véget ért, és eredményhirdetés következett. A győztes csapat tagjai egy-egy tábla csokoládét nyertek, de a másik két csapat sem maradt jutalom nélkül.

Nagysikerű ifjúsági piknik a Kökényi-tónál

A program utolsó része a közös smarni (másnéven: császármorzsa) készítése és elfogyasztása volt. Ezt követően előkerültek a különféle kártyák és társasjátékok is. A program végén mindannyian jó hangulatban indultunk haza.

Hálásak vagyunk Szabó Andrásnak és feleségének, Hertának, valamint a családjuknak, hogy megszervezték számunkra a pikniket és tovább gazdagították a nyári élményeinket.

Nagysikerű ifjúsági piknik a Kökényi-tónál

(Fotók: Viski Szimonetta)

Mogyorósi Anna beszámolója