“Nagy kiváltság, hogy segíthetünk a szükségben lévőknek” – Lőrincz Péter a nemzetközi szolgálatokról

"Nagy kiváltság, hogy segíthetünk a szükségben lévőknek" - Lőrincz Péter a nemzetközi szolgálatokról

Lőrincz Péter beszámolója a pécsi Hit Gyülekezetében a nemzetközi szolgálatokról – 2024.05.19

Az a megtiszteltetés ért 2010-ben, hogy Németh Sándor elküldött Kambodzsába Flaisz Endrével, aki a gyülekezetünknek ezt a szolgálatát elindította. Utána Endre hívott az afrikai utakra, így kapcsolódtam be ebbe a munkába. Németh Sándor szolgálata világhírű, és megtalálnak minket az interneten, igénylik a szolgálatunkat. Kezdetben a legjobb kapcsolat a kelet-afrikai pásztorokkal alakult ki.

"Nagy kiváltság, hogy segíthetünk a szükségben lévőknek" - Lőrincz Péter a nemzetközi szolgálatokról

Lőrincz Péter a pécsi Pünkösdi istentiszteleten tartott beszámolót a nemzetközi szolgálatokról

A kenyaiak azzal kerestek meg minket, amire Endre rögtön felkapta a fejét. Azt mondták, hogy ők olyan helyen szolgálnak, ahová a legtöbb misszió képviselői nem akarnak elmenni. Többek között azért, mert messze van, sőt Ábrahám korát idéző körülmények között élnek. Ekkor döntöttünk úgy, hogy viszünk oda segélyeket is, és az evangéliumot is.

Első látogatásunk alatt nagyon meggyőző lett számunkra az ő elhivatottságuk, ezért úgy döntöttünk, hogy ott hozzuk létre a gyülekezet irodáját.

Többször mentem Endrével erre a szolgálatra, és azon kezdtem gondolkodni, hogy miért is csináljuk mi ezt. Hiszen ez nagy anyagi áldozattal, fáradsággal jár, sőt egészségi kockázata is van. A válasz megnyerése érdekében elkezdtem ebből a szempontból tanulmányozni a Szentírást, és olyan igéket találtam, amik alátámasztják azt, hogy a szolgálatunk nagyon is bibliai. Nem régen hallottam Endre közép-afrikai és Hack Péter izraeli beszámolóját, és ezek alapján jutottam arra a felismerésre, hogy Isten népe nem minden országban van olyan jó helyzetben, mint mi.

"Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az" - Dr. Titusz Makuszi vendégszolgálata

Lőrincz Péter és Dr. Titusz Makuszi

Vannak helyek, ahol háborútól szenvednek, máshol éhségtől, megint máshol üldöztetéstől. Az iszlám fundamentalizmus sok helyen megfosztja testvéreinket azoktól az áldásoktól, amelyekben mi szinte lubickolhatunk. Ekkor értettem meg, hogy fontos vinnünk a szükségben lévők számára azokból az áldásokból, amiket nekünk adott Isten. A Németh Sándortól kapott tanítások, látások, a Szent Pál Akadémián folyó műhelymunka termései, a hívők anyagi adományai mind-mind olyan áldások, amiket nem tarthatunk meg pusztán magunknak.

Nagyon nagy kiváltság az, hogy segíthetünk a szükségben lévőknek, és megtapasztalhatjuk a hálájukat.

Az anyagi és szellemi áldásokon túl az a tudat is sokat jelent nekik, hogy nincsenek egyedül. Biztos vagyok ezért abban, hogy ez a misszió az Úrtól van! Örülök, hogy Tituszékkal egy magasabb szintre fog lépni a kapcsolatunk. Titusz a Szent Pál Akadémián fog tanítani teológiát. Igazán minőségi kapcsolat lesz ez a jövőben!

Az Úr áldjon meg benneteket!

Hrabovszki György leirata