Hazai pályán sem pihennek a pécsi hitesek

Pécsi munkálatok

Pécsi munkálatok

,,Mily gyönyörűséges, mikor együtt lakoznak az atyafiak” – írja a zsoltáros, és mennyire igaza van! A forró szombati időjárás előrejelzés ellenére reggel több, mint 60 férfi, nő és gyermek gyűlt össze a Hit Gyülekezete pécsi rendezvényterme előtt, hogy mindenki a képességeinek legjavát adva segédkezzen egy új parkoló és park létrehozásában a pécsi Hitcsarnok keleti oldalán. A hangulatot nem csak az ebédre érkező óriáspizzák tették (nagy)családiassá, hanem a flottul lebonyolított egésznapos munka és a résztvevők nagy számának köszönhető gyors, látható eredmények is állandó motivációt jelentettek.

Pécsi munkálatok

A nagy csapat spontán brigádokra oszlott, így a gyülekezeti és iskolai területek egészén folyhattak az eltakarítási munkálatok. Reggel a Megyeri út felőli betonkerítés melletti bokrok kivágásával kezdődtek a tennivalók. Az önkéntesek által helyszínre hozott szerszámok sokaságának hála mindenki részese tudott lenni a tereptisztításnak.

Mindeközben egy kisebb különítmény már a csarnok tetejéről láhatta az előbb leírtakat, ők ugyanis a bejárati rész felett húzódó íves építmény lebontására vállalkoztak, mely munka egész nap tartott, a szerkezet masszív téglafalainak és vasszerkezetének köszönhetően.

Pécsi munkálatok

Amint a bokrok száma megcsappant, a brigádok más elfoglaltságot kaptak; voltak, akik a Megyeri út és a Verseny utca sarkán található kisház fészerét lomtalanították, majd, amikor megtelt a konténer, elmentek hot-dogozni, egészen addig, amíg a csapatvezető jelezte, hogy már meg is jött az újabb szeméttároló. Mások a Megyeri út mentén a házaktól megtisztított területen kezdték meg a betonkerítés áthelyezésének előmunkálatait. A jelenlevő hölgyek sem maradtak teendő nélkül, ők a röplabda- és focipálya környezetét tisztították meg az utóbbi hetek esős idején erőre kapó gaztól.

A munkát nagyban segítette, hogy a gyülekezeti büfé egészen ebédig rendelkezésre állt, és friss hot-doggal, jéghideg limonádéval és finom süteménnyel látta el a szorgos munkásokat. A munka végeredménye igen látványos lett – a csarnok előtti füves terület már most egy rendezett park hatását kelti, a Sztárai tanulói tiszta sportpályákon játszhatnak, az oszlopok pedig készenállnak a bebetonozásra. A lényeg azonban még mindig előttünk van….

Pécsi munkálatok

(Fotók: Grósz Szilárd és ifj. Dr. Szabó András)

Horváth Barni beszámolója