Közel 700 fiatal mozdult az EMLP-re Pécsett

Közel 700 fiatal mozdult az EMLP-re Pécsett

Közel 700 fiatal mozdult az EMLP-re Pécsen

Április 20-a péntek 19:45-kor kígyózó sorok állnak a Zsolnay Negyed jegyirodája előtt, több száz fiatal várja, hogy karszalagot kaphasson az este nyolckor kezdődő EMLP koncertre. A regisztráció után a közönség a Pirogránit téren át jut be az E78 termébe. Füstgép, fények, és már mordulnak a mélyládák…

Mielőtt azonban felidéznénk az élményt, nézzünk kicsit vissza a múltba.

Közel 700 fiatal mozdult az EMLP-re Pécsett

Pajor Ábrahám 2010-ben hozta létre a Mély Levegő Projekt (MLP) formációt. Rögtön egy színes, egyedi stílusú rap dalokat tartalmazó albumot is kiadtak, mely nagy sikert aratott. 5 évre rá pedig Füzér Norberttel valósította meg Ábrahám a folytatást, az EMLP-t, melynek célja, hogy masszív, erőteljes zenei alappal megtámogatott keresztény üzeneteket adjon át a fiatal, vagy ahogy azt mostanában trendi mondani, az Y, Z és alfa generációnak.

A zenekar magas szintű teljesítményének indikátora, hogy többek között a Petőfi Rádió is játssza a dalaikat. A magyar rap és hip hop világ is felfigyelt a nem mindennapi formációra, a Youtube-on pedig több százezren nézik és hallgatják őket.

A koncertet Tibes, magyar rapper kezdte, aki az EMLP-n keresztül találkozott Jézus Krisztussal. Rajongói is végigkísérhették ezt követően az életében a pálfordulást, melynek fő mérföldköve az Alvajárók Ébredése című száma, ami már a pécsi közönségnek is ismerősen hangozhatott.

Közel 700 fiatal mozdult az EMLP-re Pécsett

Az EMLP ezt követően lépett színpadra. A videóikban már megismert dinamizmus élőben sem vesztett erejéből, fiatalok százai mozdultak egyszerre a sokat hallgatott dalokra. A koncertélményt tovább fokozta a profi hangzás, a mozgóképek és a fénytechnika is.

Tibes mellett az est másik szólistája a DJ, ifj. Balogh Ferenc volt, aki zongorán kísérve magát elénekelt egy saját dalt, mely után Ábrahám – elszavalva a Második Esély című Mélylevegő Projekt-es dalának egy részletét – elmondta a fiataloknak, hogy mi ennek a koncertnek és az életnek az igazi értelme. Megosztotta, hogy miként változott meg az édesapja és az ő élete is a legcsodálatosabb személy, Jézus Krisztus által, majd egy imába is bevezette a jelenlevőket, melyben ők is meghozhatták életük legfontosabb döntését, befogadhatták Jézust a szívükbe.

Közel 700 fiatal mozdult az EMLP-re Pécsett

Ezután a zenekar, megmutatta egy másik arcát is, unplugged is eljátszottak pár dalt, bizonyítva, hogy a rap műfajába nem csupán a zúzás illik bele, az akusztikus gitár és a cajon mellett a trombita tette igazán színessé hangzást.

Majd következett a koncert fináléja, mely még a kezdés dinamizmusát is meghaladta. Az EMLP búcsúzását azonban a közönség még korainak tartotta, a meg nem szűnő visszataps háromszor is színpadra hívta a zenekart, akik végül a kimerültséggel dacolva a koncert lezárása után sem menekültek el a backstage-be, előrejöttek és beszélgettek a fiatalokkal.

Közel 700 fiatal mozdult az EMLP-re Pécsett

Köszönjük az EMLP-nek a felejthetetlen élményt, a szervezőknek és az E78-nak a koncert megvalósítását, és mindenkinek, aki eljött! Várjuk a folytatást!

A koncertről készült képgaléria itt tekinthető meg: http://pecs.hit.hu/galeria/

(Fotók: Horváth Kristóf)

Pasitka Ármin beszámolója