Koncerten a pécsi fiatalok | Ararat Worship Collective

Koncerten a pécsi fiatalok | Ararat Worship Collective

Ararat Worship Collective

A grandiózus méretű, újonnan felavatott Puskás Stadion környékén újra kígyózó sorokat láthattak az épp arra járók november 28-án este. Azonban most nem egy futball mérkőzésre igyekeztek az emberek, hanem a stadion közvetlen szomszédságában lévő BOK csarnokba, ahol az Ararat Worship Collective adott teltházas koncertet.

Koncerten a pécsi fiatalok | Ararat Worship Collective

A helyszín közel 5 000 ember befogadására alkalmas, a jegyek azonban a nagy érdeklődés miatt már a koncertet megelőző hétre elfogytak. Ez a tény önmagában már amiatt is elképesztő, hogy most novemberben van egy éve, hogy Pajor Ábrahám és barátai megalapították az Ararat-ot, és elérhetővé tették első számukat, a Víz és Vér-t a Youtube-on. A gyönyörű, inspirált daloknak egy célja van, Jézus Krisztus felmagasztalása, melyet rendkívül újszerűen, frissen és őszintén tud a fiatal csapat átadni. Emiatt gyorsan nagy népszerűségre tettek szert a Youtube-on, 12 dal lett feltöltve az elmúlt egy évben, melyek összesítve lassan elérik a 3 millió megtekintést.

Ábrahám 2018 tavaszán szolgált egy pécsi ifi összejövetelen, ahol elénekelte az “Első helyre” című dalt. Ekkor még nem volt Ararat, de emiatt is, a pécsi ifik különös örömmel fogadták a zenekar megalapítását, és várták, hogy újra hallhassák a dalt ami szíven találta őket. A koncertre is kettő nagy busszal, több, mint 120-an érkeztek, jelezve, hogy a lelkesedésük nem merül ki a Youtube videók hallgatásában. A hatalmas csarnokban már a koncert kezdete előtti órában izzott a levegő, melyet tovább fokozott az est előzenekara az Elgos is, akik a “Hallgass meg” c. frissen kijött új dalukat, és kettő másik régi slágerük remixét adták elő.

Az Ararat Worship Collective koncertjét, Ábrahám nyitotta meg, aki arra inspirálta a közönséget, hogy ezen az estén is Jézus Krisztust nevét emeljék fel és dicsérjék közösen. A profi hangszerelés, a fénytechnika, a színpadkép mind hozzátettek az összhatáshoz, de nem tolva el a hangsúlyt a koncert valódi értelméről, melyről Ábrahám az első hosszabb, dinamikus zenei részt követően beszélt. Ekkor mondta el az Örömhírt, hogy az emberi lét legmélyebb és legfájdalmasabb kérdéseire Isten a Fiát, Jézust küldte el válaszképpen. Egy imába is bevezette a közönséget, amiben átadhatták a szívüket az Úrnak.

Koncerten a pécsi fiatalok | Ararat Worship Collective

Az est meglepetésvendége, Pálhegyi Dávid volt, az Új Forrás zenekar frontembere, akivel elénekeltek egy közös dalt, melyet egy híres zsoltár ihletett. Az utolsó nagy zenei részben egyre bensőségesebb dalok csendültek fel, mint az “Első helyre”, a “Tiéd Uram”, a “Dávid Fia”, és a “Teremtő”, és persze a fináléban az “ Új Szövetség”, de elhangzottak eddig még nem ismert dalok is, melyeket nagyon reméljük, hogy lesz még lehetőségünk hallgatni és énekelni.

Koncerten a pécsi fiatalok | Ararat Worship Collective

Csodálatos volt látni, hogy mennyi fiatal gyűlt össze, abból a célból, hogy közelebb kerülhessenek Jézus Krisztushoz, és fantasztikus volt hallani, ahogy több ezer ember dicséri Istent. Nem mindennapi koncert volt, egy nem mindennapi zenekarral. Ábrahám elárulta a végén azt is, hogy számukra az esemény célja nem egy 2 órás “flash” szellemi élmény nyújtása volt, hanem az, hogy valódi döntések jöjjenek létre a szívekben Jézus mellett.

Mi Őt engedjük az első helyre újra.

Nagyon várjuk a folytatást! Reméljük, hogy nemsokára a BOK csarnok tőszomszédságában, a Puskás Stadionban énekelhetünk teltházas Ararat koncerten Jézusnak!

A zenekar tagjai:

Pajor Ábrahám – ének, akusztikus gitár
Katona Krisztián – ének, akusztikus gitár
Bogdán Márta – ének
Tóth Zsanett – ének
Hajós Benjámin – szólógitár
Balogh Viktor – szólógitár
Schweigert Patrik – dob
Szegedi Tamás – zongora, pad, billentyűk
Horváth Viktor – basszusgitár

Iratkozzatok fel az Ararat Worship Collective YouTube csatornájára, hogy ne maradjatok le a legfrissebb zeneszámokról!

(Fotók forrása: Ararat hivatalos Facebook oldala)

Pasitka Ármin beszámolója