Ismét filmklubnak adott helyett a Jakabhegyi Kollégium TK Klubja

Univ Help Filmklub - Luther

Univ Help Filmklub – Luther

Az 500 éves reformáció jegyében szervez programsorozatot az Univ Help. Ennek első rendezvényére került sor kedden, melynek keretében a Luther című film levetítése után interjút hallhattunk egy ma is élő Luther leszármazottal.

Erik Till 2003-as Luther című filmje korhű képekkel mutatja be azt az elrettentő kort, amelyben Luthernek helyt kellett volna állnia szent életű papként. A felkavaró jelenetek láttán a nézők is az 1500-as években érezhették magukat, ahol egy egyszerű pap robbantotta ki a reformációt, a bibliai igazságokat keresve.

Univ Help Filmklub - Luther

Képkocka a Luther című filmből

A filmet követő interjú reflektált a reformáció korabeli alakulására, a jelen hatásokra, és Luther életpályájára egyaránt. Vendégünk, Dr. Szabó András háziorvos, aki felmenői által készített, komoly munkával és igényességgel összeállított családtörténettel lepte meg a közönséget, melyben bebizonyította, hogy édesanyja felmenői közt van Luther Márton. Az interjú további részében Dr. Szabó András elmesélte életének azt a fordulatát, ami párhuzamba állítható Luther pályafutásával, amikor a katolikus dogmákból kitörve találkozott a Biblia és az ige valódi igazságával és Isten önzetlen szeretetével.

A programsorozat folytatása Kulcsár Árpád történész előadása lesz az iszlám vallás és a reformáció küzdelmeiről.

Hetesi Patrícia beszámolója

Mentés