Interjú Pasitka Árminnal, a Mit Tudsz TeShow? győztesével – IFKO 2019

Interjú Pastika Árminnal, a Mit Tudsz TeShow? győztesével – IFKO 2019

Interjú Pasitka Árminnal, a Mit Tudsz TeShow? győztesével

Az idei, immáron az Agrosz Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő Ifjúsági Konferencia utolsó estéjén, vasárnap újra megrendezésre került a minden évben nagy sikert taroló Mit Tudsz TeShow? vetélkedő. A játék nagyon izgalmas és szórakoztató volt, az első helyezett számára egy izraeli tanulmányút, míg a másodiknak a 2020-as év térítésmentes táborozása volt fenntartva. Több mint háromszáz résztvevő közül két pécsi fiatal is bejutott a döntőbe. Farkas Zoé hatodik, míg Pasitka Ármin első helyezést ért el. Alábbi cikkünkben Árminnal beszélgettünk.

Gratulálunk ehhez a fantasztikus eredményhez, amit elértél! Néhány mondatban elmondanád nekünk, hogy milyen volt ez a verseny? Milyen tudás kellett hozzá, illetve mi vett rá, hogy Te is elindulj rajta?

A Mit Tudsz TeShow egy többfordulós kvízverseny, melynek első körébe bárki bekapcsolódhatott az okostelefonja használatával. A következő fordulókon továbbjutó játékosok már egymással mérhették össze tudásukat, a döntő pedig az ATV műsorán sikerrel bemutatkozó, az “500 – Az Ország Géniusza” kvízshow mintájára lett megszervezve.

A verseny idén főként a birodalmakkal, a próféciákkal, a Szent Szellem személyével és a Hit Gyülekezete történetével kapcsolatos ismereteket dolgozta fel, melyekhez meg voltak adva ajánlott olvasmányok és videók, ezek alapján lehetett készülni. A verseny estéjén egyik barátommal gondoltuk, hogy megpróbáljuk, mi is indulunk, majd hála Istennek sikerült is tovább jutnom.

Körülbelül hányan indultak a versenyen?

Idén közel 300-an indultak az első körben, a másodikban a 10 továbbjutó mellett még mindig játszhatott bárki annak reményében, hogy vigaszágon bekerül a harmadik fordulóba. Két embernek volt erre lehetősége a játékszabály szerint, az egyik végül én lettem.

Hányadszorra indultál ezen a vetélkedőn?

Harmadik alkalommal indultam, de ez volt az első, hogy tovább tudtam jutni.

Interjú Pastika Árminnal, a Mit Tudsz TeShow? győztesével – IFKO 2019

Tudnál mondani egy-két példát, hogy mégis milyen kérdések voltak? Azokra vagyunk kíváncsiak, amik a leginkább megmaradtak benned, hogy az Olvasók is lássák, hogy körülbelül milyen ismeret kellett.

Volt egy kérdés, ami a nagy Babilonra irányult, hogy Lisszabon, Prága, Róma és Budapest közül melyik nem lehet az antikrisztusi rendszer fővárosa.

Egyes kérdések konkrét igehelyekhez kapcsolódtak, mint például az, hogy hol van szó Izrael maradékának egybegyűjtéséről az Újszövetségben, vagy hogy melyik könyvben van egy kenyérrecept leírása.

És melyik város nem lehet az antikrisztusi rendszer fővárosa? Nyugtass meg, hogy Budapest. 🙂

Budapest, igen! 😁 Remélem miattunk is, azonban a Jelenések könyvében a nagy Babilon hét dombra épült, ez a feltétel a négy főváros közül egyedül Budapest esetében nem teljesül.

Még annyit elárulsz, hogy mit nyertél azzal, hogy te lettél a 2019-es Mit tudsz TeShow bajnoka?

A játék első helyezettje egy 4 napos izraeli tanulmányutat nyert! Ehhez egyébként kapcsolódik egy bizonyság is, hiszem, hogy emiatt nyerhettem én. Egy nagyon kedves barátomnak, akivel egyszer már volt szerencsém Izraelbe kimenni, újra lehetősége nyílt arra, hogy elutazzon oda. Fél évvel ezelőtt, amikor a jó hírt elmesélte, beszéltünk arról, hogy milyen jó lenne megint együtt menni. Imádkoztam is aztán ezért, hogy összejöjjön, de nem láttam előre, hogy miként lesz nekem erre anyagi forrásom. Még a verseny napján sem igazán tudatosult bennem, hogy ez a nagy esély, nem készültem, és tudtam, hogy a show komoly kihívás, sokan lelkiismeretesen átnézték a megadott olvasmányokat. Aztán, amikor a vigaszágról bejutottam az elődöntőbe, akkor kezdett tudatosulni bennem, hogy akár meg is nyerhetem, ez az érzés pedig egyre jobban csak erősödött, ahogy folytatódott a verseny! Hiszem, hogy kegyelemből történt mindez, hogy olyan kérdéseket kaptam, melyekre javarészt tudtam a választ. Jól jött ki az egész, és ezért Istennek adom a dicsőséget! Nem azé, aki akarja, nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené, ez pedig nagyon szuper!

Jövőre, címvédőként ismét tervezed, hogy elindulsz ezen a rangos versenyen?

Már csak az izgalmas kérdések miatt is megéri játszani, szívesen belevágok jövőre is!

Köszönjük, és még egyszer gratulálunk!

Részemről a megtiszteltetés!

Az interjút Grósz Szilárd készítette