Interjú Farkas Zoéval, a Mit Tudsz TeShow? döntősével – IFKO 2019

Farkas Zoé

Interjú Farkas Zoéval, a Mit Tudsz TeShow? döntősével

Az idei, immáron az Agrosz Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő Ifjúsági Konferencia utolsó estéjén, vasárnap újra megrendezésre került a minden évben nagy sikert taroló Mit Tudsz TeShow? vetélkedő, ahová két pécsi fiatal is bejutott a döntőbe. Farkas Zoé, aki nem is olyan régen fogadta be Jézus Krisztust a szívébe, idén először jutott be a fináléba, ahol nagyon szépen szerepelt. Alábbi cikkünkben vele beszélgettünk.

Hányadik Ifjúsági Konferenciád volt az idei? Milyen céllal szerettél volna részt venni rajta?

Az idei évben második alkalommal vettem részt az Ifjúsági Konferencián. Tavaly sajnálatos módon nem tudtam elmenni, de úgy érzem idén ezt mind kárpótolta a sok érdekfeszítő, izgalmas, buzdító tanítás, az új Agrosz nevezetű Rendezvényközpont és természetesen Isten munkája a személyes életemben.

A fő célom az volt, hogy az elhangzott tanításokat mind szóban és írásban, de legfőképpen cselekedetekben át tudjam adni a szüleimnek, a családomnak, hogy közelebbről megismerjék ők is Isten Királyságát, Jóságát és az Örökkévaló Kegyelmét.

Mit gondolsz, miben volt ez más, mint a keszthelyi tábor?

Egyrészt a hely és környezet teljesen új volt, másrészt pedig én sokkal szabadabbnak éreztem magam a gyönyörű hegyek között. Több éve vártam az új tábori helyszínt és végre beteljesült, csodálatos lett!

Mikor fogadtad be Jézus Krisztust a szívedbe?

Augusztusban lesz 4 éve, azóta is életem legjobb döntésének gondolom!

Interjú Farkas Zoéval, a Mit Tudsz TeShow? döntősével - IFKO 2019

Életképek az Agrosz Rendezvényközpontból

Nos, akkor egy kicsit térjünk rá a versenyre! 🙂 Gondoltad volna, hogy ilyen fiatal keresztényként lesz esélyed eljutni a döntőig?

Őszintén szólva nem gondoltam volna, főleg annyi ember közül. Vannak hiányosságaim, amiért kicsit hátrébb is érzem magam a többiektől, de ez a “verseny”, – nevezném inkább egy szuper játéknak – ráébresztett arra, hogy számomra nem elég az, ha önerőből olvasom a Bibliát és hallgatom a jobbnál jobb tanításokat. Szeretnék még beljebb jutni az Igének a szívébe és ebben később reményeim szerint a Szent Pál Akadémia maximálisan a segítségemre lesz.

Számodra melyik volt a verseny legemlékezetesebb pillanata?

Az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor láttam, hogy kint van a nevem a táblán és azzal párhuzamosan egyből szólítottak is! 😀 A másik pedig az, hogy Ármin (Az Árminnal készített interjúnkat ide kattintva olvashatjátok el) nyerte meg a versenyt, aki alig akarta azt is elhinni, hogy egyáltalán bejutott a döntőbe. Tény és való, hogy ott volt a helye és hatalmas alázattal ment a végső győzelemig. Még egyszer gratulálok neki!

Sokat készültél a versenyre?

Igazából semennyit, nem is gondoltam volna, hogy erre lehet készülni. Nem terveztem játszani ebben az évben, csak gondoltam, amíg a barátnőim megvacsoráznak, addig beülök nézni. Végül elő vettem a telefonomat és utolsó pillanatban beregisztráltam… 😀

Szuper, gratulálunk! Mit javasolnál azoknak, akik azon gondolkodnak, hogy jövőre elmenjenek-e a táborba?

Azt javasolnám nekik, hogy ha van lehetőségük elmenni, akkor semmiféleképpen se hagyják ki, vegyék ki a részüket a szolgálatban, hallgassák nyitott szívvel a tanításokat és építsenek ki szuper barátságokat. Hatalmas áldás az az egy hét, mind a kapcsolatépítésben főként az Úrral, másrészt pedig a testvéreinkkel. Az idei Ifjúsági Konferenciára is az ország minden területéről érkeztek testvérek, még a határon túlról is. Örülök, hogy ennyi ember kíváncsi az Isten igéjére és Sándor bácsi tanításaira!

Az interjút Grósz Szilárd készítette