Ifjúsági Fórum Hack Péterrel és feleségével

Ifjúsági Fórum a pécsi Ifjúsági Gyülekezetben

Ifjúsági Fórum a pécsi Ifjúsági Gyülekezetben

Október 14-én, pénteken került sor az Ifjúsági Fórumra, a pécsi Ifjúsági Gyülekezet keretén belül. Az ilyen fórumok során a fiataloknak arra nyílik lehetőségük, hogy hiteles hívő házaspárok bizonyságait meghallgassák, és a felmerülő kérdéseiket feltegyék nekik.

Ifjúsági Fórum a pécsi Ifjúsági Gyülekezetben

Mind a kötetlen forma, mind a közvetlen válaszok lehetősége igen népszerű a fiatalok között.

A mostani alkalommal Hack Péter és Márta voltak az Ifjúsági Fórum vendégei. Az Istent dicsőítő dalokat követően lehetőség volt arra, hogy a fiatalok szóban tegyék fel aktuális, őket foglalkoztató kérdéseiket. Az összejövetel híre jól aktivizálta a fiatalokat, mivel több, mint százhúszan vettek részt a fórumon.

Az alkalom végéig nagyjából harminc kérdés érkezett a már meglévő, előzetesen elküldött tizenöt kérdés mellé, amelyet az idő rövidsége végett Péterék nem is tudtak mind megválaszolni. Erre a későbbiek során kerül majd sor.

Ifjúsági Fórum a pécsi Ifjúsági Gyülekezetben

A fórum híre jól aktivizálta a fiatalokat, hiszen több, mint százhúszan voltak jelen.

A kérdések nagy százaléka a párválasztás, a társválasztás, az udvarlás gyakorlati- és igei háttere témában hangzott el. Több szó esett a helyes időbeosztásról és a keresztény fiatalok közösségi életben betöltött szerepéről. 

Péter és Márta olyan igei, gyakorlati látást osztott meg a fórum során, amely hatalmas áldás, illetve rendkívül inspiráló volt a fiatalok számára.

Az Ifjúsági Fórum lehetőséget biztosított arra is, hogy a generációk közelebb kerüljenek egymáshoz, és ezt követően szorosabban kapcsolódjanak a Hit Gyülekezetéhez, de legfőképpen az Úrhoz.

A fotókat Baji Blanka készítette.

Szabó András ifj. beszámolója