Horvátországban remekelt a Wing Singers

Horvátországban remekelt a Wing Singers

Ismét egy horvátországi kórusversenyen remekelt a Wing Singers gospel kórus

Május 20-án reggel indult a pécsi Hit Gyülekezete kórusa busszal Karlovacba, a tavaszi Croatia Cantat helyszínére. A nemzetközi megmérettetésre többek között Bosznia Hercegovinából, Szerbiából és Szlovákiából is érkeztek versenyzők. Magyarországot egyedüliként a Wing Singers képviselte.

A csapat kora délután érkezett meg Karlovacba. A néhány órás várakozási idő és a színpadi beállás után már élesben kellett bizonyítania a kórusnak. A Wing Singers egyházi zenei és könnyűzenei (populáris) kategóriában is arany minősítést ért el. A repertoár három-három versenydalt tartalmazott.

Az egyházi zene kategóriában egy meglepetéssel, Johann Sebastien Bach No. 9 Choral-jával indított, majd két angol nyelvű dalt adott elő. A már jól ismert All For Love, valamint Yolanda Adams Victory című dalának kórusátirata osztatlan sikert aratott, és negyedik helyezéshez juttatta a csapatot.

Horvátországban remekelt a Wing Singers

A Wing Singers egyházi zenei és könnyűzenei kategóriában is arany minősítést ért el

A magyar nyelvű Most élsz című EMLP számot, az amerikai DcTalk zenekar egyik nagyszerű dalát (az Into Jesus-t), illetve a közismert improvizátor, Bobby McFerrin hangulatos Freedom is a Voice-át a zsűri harmadik helyezéssel jutalmazta.

Az eredményhirdetést várva különleges élményben lehetett része a kórusnak. A horvát kórusok tagjainak hozzátartozói, barátai ugyanis egy emberként énekelték végig nemzetük régi és új slágereit, klasszikusait a házigazda kórussal.

Az utat többek között a pécsi és a bonyhádi Hit Gyülekezete néhány tagjának nagylelkű felajánlásából finanszírozták meg, akiknek külön szeretné megköszönni a támogatást a Wing Singers teljes tagsága.

Pasitka Janina beszámolója