Hit Camp – 2022

Hit Camp - 2022

Hit Camp – 2022

Idén is megrendezésre került az egyetemistákat összehozó tanévindító Hit Camp, amelyen közel 100 odaszánt fiatal vett részt, és köztük többen gólyaként repültek be a már jól összeszokott közegbe. Rendhagyó módon idén a Pécsi Hit Gyülekezete csarnokában és parkjában került megrendezésre a 3 napon át tartó programsorozat, mely magában foglalta a délelőtti és délutáni istentiszteleteket, a szabadtéri programokat, filmnézést, ebédet és vacsorát és nem utolsó sorban a sütizést. Így 3 napon keresztül szoros közösségbe kerültünk az Igével és egymással is, ami az elmúlt korlátokkal teli 2 év után mindannyiunknak felemelő és szabadságot adó érzés volt.

Hit Camp - 2022

Az elmúlt években többen is ismeretlenként kerültek a táborba, de pillanatok alatt a nyitott közösség tagjának érezhették magukat. Bízunk benne, hogy a frissen felvételizett hallgatók is hasonló tapasztalattal gazdagodtak a 2022-es nyárzáró Hit Campen.

Az Istentiszteletek és tanítások fő témáját a felülről származó bölcsesség megkülönböztetése adta a földi illetve ördögi bölcsességtől. Péter pásztor kiemelte az tábor résztvevői számára, hogy tiszta célokkal és sikeres keresztényként lehet szakmailag is sikeressé válni. Az utolsó időkben 3 hajtóerő irányítja az emberek életét a Biblia alapján, a bölcsesség, gazdagság és a szépség. A világból, médiából, kortársaktól áramló ellenszélben tudatosítanunk kell magunkban, hogy a Biblia mást mond ezekről a hajtóerőkről.

„A bölcsességnek kezdete az Úrnak félelme; és a Szentnek ismerete az eszesség.” (Péld. 9:10)

Bármit cselekszünk, azt Isten „mérlegére” kell tennünk, hogy megtudjuk, az Ige szerint cselekedtünk-e.

Kedden dél előtt egy szemnyitogató és elgondolkodtató filmet néztünk meg (Social dilemma), amely jól sorra veszi és összegzi a digitális világ által rabságban tartott emberek sorsát, hányattatásait, a folyamatos megfelelési kényszert és saját magunk elfogadásának hiányát. A film után tartott fórumon az Ige tükrében értelmeztük a média veszélyeit, az ember lelkében, gondolkodásában, társas kapcsolataiban és életvitelében létrejövő torzulásokat.

Hit Camp - 2022

Az egyetemista korosztály mellett az egész ifi részt vett a kedd esti alkalmon, melyen Szobota Zoltán tanított többek között a hírek értelmezésének fontosságáról, hiszen így tudjuk a világ folyásához megfelelően igazítani az imacéljainkat.

A tábor célja évek óta az, hogy a mi generációnk megkapja évkezdéskor azt a löketet, motivációt, amellyel helyt tudunk állni keresztényként a világi társaink között, és olyanok lehetünk, mint „a nyilak a hősnek kezében”. (Zsoltárok 127:4) Ez a pár nap, a közös imák, dicséretek, szívbehatoló igék, igazságok hatalmas erővel képesek megváltoztatni egyéneket, kapcsolatokat, közelebb vinni barátokat, de legfőképp közelebb kerülni Istenhez.

Szeretnénk mindannyiunk nevében kifejezni a köszönetünket és hálánkat Péter pásztornak és Mártinak, Szabó Andrásnak és Hertinek a szervezést, és hogy szívükön viselik a következő generáció sorsát, a szervezőknek, az étkeztetésben dolgozóknak, minden háziasszonynak a fantasztikus sütiket, takarítóknak, és mindenkinek, aki bármilyen szolgálattal hozzájárult ahhoz, hogy erőt gyűjtve, elkötelezve és “a célnak nekifeszülve” tudjuk megkezdeni a szemesztert.

„A bölcsek beszédei hasonlatosak az ösztökéhez, és mint a szegek, erősen le vannak verve a gyülekezetek tanítóinak szavai, melyek egy pásztortól adattak.” (Prédikátor 12:13)

Horváth Kristóf és Horváth-Filotás Nóra