A kapuk előtt – Beszélgetés Gera Zoltánnal

Gera Zoltán életútja

Gera Zoltán nem mindennapi életútja

2016. március 14-én Gera Zoltán 88-szoros válogatott labdarúgó, az FTC jelenlegi játékosa volt a Kreatív Szabadegyetem vendége Székesfehérváron, akivel Grósz István lelkész, az est házigazdája beszélgetett.

A Hiemer-ház házasságkötő terme ezúttal zsúfolásig megtelt. Az oldott, interaktív beszélgetés alatt, Zoli olyan titkokba is beavatta a jelenlévőket, melyekről eddig csak kevesen hallhattak.

Gera Zoltán életútja

Grósz István, az est házigazdája és Gera Zoltán, válogatott labdarúgó

Gyerekkorában édesapja volt a példaképe, aki még most 60 év fölött is aktív futball kapus, a Megye 3-ban. Belőle nem lett híres focista, ezért annak idején minden energiáját Zoliba fektette, reggeltől estig kint volt vele a grundon, ott tanította neki a futball alapjait.

Serdülő korát erősen meghatározta szülei válása, az addig alapvetően kedves, jó tanuló kisfiú élete negatív fordulatot vett.
16 éves korában már olyan deviáns életvitelt folytatott, hogy közel került a börtönhöz is.

Édesapja invitálására az utolsó pillanatban elment a pécsi Hit Gyülekezetébe, ahol elmondta a megtérők imáját.

Elmondása szerint éles fordulat állt be az életében, hiszen minden negatív szokását (szipu, cigaretta, verekedés …stb) megutálta. Lassan visszatért az ereje is, az edzők újra felfedezték, és hamarosan a legnépszerűbb magyar klub, a Ferencváros játékosa lett.

Zoltán 2004 óta házasságban él Tímeával, két gyermekük van, Hanna és Jonatán (akit egyelőre még jobban érdekelnek a vonatok, mint a labda). Feleségét, Timit 1 évig figyelte, ahogy Budapesten a Hit Parkban a Gyülekezet kórusában dicséri az Urat, ám bátorsága nem volt odamenni hozzá. Amikor aztán mégis bátorságot vett, már az első találkozáson meg akarta kérni a kezét…

Gerának, még karrierje elején volt egy nagyon fontos ima az életében: “Istenem segíts meg, hogy híres focista legyek, hogy minél több embernek tehessek bizonyságot róla, hogy miképpen mentettél meg engem!”

Gera Zoltán életútja

Gerának, még karrierje elején volt egy nagyon fontos ima az életében.

Zoli mindenütt sikeres lett, bár a West Bromwich-ban első meccsén már az ötödik percben a kijelzőt nézte, hogy meddig tart még a mérkőzés, hiszen minden tagja fájni kezdett és az oxigén is hamar elfogyott.
Az első angliai év mégis csodálatosan alakult, beválasztották az év álomcsapatába, olyan nevek mellé, mint Lampard, Henry, Rooney vagy éppen Robben.

Angliában nagyon sok klubot keresztények alapítottak. A WBA és a Fulham, – ahol Európa-liga döntőt játszhatott -egyaránt keresztények alapította klub volt. A West Bromwich szlogenje a 23. Zsoltár,a legtöbb szurkoló mezére ki van pingálva, hogy az “Úr az én pásztorom.” Zoli erről mesélt is egy történetet.

2 évnek kellett eltelnie, miután rájöttem, hogy minden egyes gól után, amit csapatunk lő, a 23. zsoltárt énekli el a közönség.

Ezen kívül a legtöbb egyesületnek saját lelkipásztora van, aki meghallgatja a játékosokat, és ha kell, imádkozik is velük.

Gera Zoltán életútja

A rendezvény után a vendégek hosszú sorokban állva kértek autogramot.

Ha szeretnéd tudni, hogy edzői közül ki volt számára az etalon, vagy, hogy az öltözőben szeret-e a hitéről beszélni, esetleg kíváncsi vagy arra, hogy mit reagált a visszavonulással kapcsolatos kérdésre, akkor látogass el a Hit Kresz oldalára és olvasd el a teljes beszélgetést.

Az oldalra ide kattintva juthatsz el: http://www.hitkresz.hu/event-items/a-kapuk-elott-beszelgetes-gera-zoltannal/

Publikálta: Grósz Szilárd, a fotókat Nagy Gábor készítette