Főzőversenyen szerepeltek eredményesen a pécsiek

Főzőversenyen szerepeltek eredményesen a pécsiek

Főzőversenyen szerepeltek eredményesen a pécsiek

Főzőversennyel egybekötött nagyszabású családi napot tartottak a Diska Majorban június 24-én. A főzőversenyre 13 gyülekezet nevezett csapatot, közte a pécsi gyülekezet is. A versenykiírás szerint 20 főre kellett készíteni (helyben vágott) marhahúsból pörköltet, kiegészítve helyben készített kreatív körettel.

Főzőversenyen szerepeltek eredményesen a pécsiek

A pécsi csapat tagjai (Balázs Zsuzsa, Illés Vera, Oblián Kriszta és Balázs István; segítőik: Illés Zsolt, Oblián József, Csombó Kata, Balázs Illés, Balázs Kincső, Balázs Anna) a következőkről számoltak be:

„Nagy élményben volt részünk a Diska Majorban! Kiváló fogadtatás, vidámság, jó társaság, régi és új kedves arcok. A környezet fantasztikus: akácos, pázsit, napsütés, juhnyáj, marhabőgés, és persze a látványos Tanú-hegy. Volt ló etetés, kutyasimogatás, a távolban sárkányrepülők köröztek. A gyerekek szalmabálát gurítottak, légvárban ugráltak, fociztak, sodrófát hajítottak. Közben különféle bográcsos ételek készültek, házi készítésű süteményekkel, palacsintával, fagylalttal kínáltak minket a testvérek. Kellemes beszélgetések zajlottak, dicséretek szóltak, új kapcsolatok szövődtek. Mézes András lelkész a boldogságról tanított, később a színpadon a NO zenekar hangolt. A főzőversenyen csapatunk a “Pécsi Marhajó” hagyományos marhapörköltet készített grillezett puliszkával és friss salátakosárral megfűszerezve sok nevetéssel és humorral. A szakmai zsűri (a zsűritagok között étterem tulajdonosok is voltak) az elkészített ételt a 3. legjobbnak ítélte. A csapat jutalma egy kétnapos pihenés a Diska Majorban. Visszamehetünk! Eltölthetünk még időt ezen az igazi kikapcsolódást jelentő gyönyörű helyen. Nagy öröm ez számunkra. Köszönjük a szervezőknek, akik egy nagyon színvonalas rendezvényen láttak vendégül minket és rajtunk kívül még kb. 1000 embert. Nagyon jó benyomással jöttünk haza, egy nagyon értékes napot tölthettünk el a barátainkkal, távolabbi testvéreinkkel. Nagy élmény volt. Köszönjük!”

(Fotók: Illés Zsolt és Oblián József)

Oblián Krisztina beszámolója