Formabontóan teltek a formaalkotó napok

Formabontóan teltek a formaalkotó napok

Formabontóan teltek a formaalkotó napok

A nemrég megrendezésre került ifjúsági program lehetőséget adott alkotásra, mozgásra, önismeretre, csapatépítésre, és minden művészeti terület megismerésére.

A közös bibliaolvasás, imádkozás szellemben építette az ifjúságot, megfigyelhettük, hogy az Ige hogy viszonyul az alkotáshoz, és hogy a kreativitást és alkotni vágyást Istentől kaptuk, amikor a képére és hasonlatosságára teremtette meg az embert.

A kerámiázás során mindezt fizikailag is megtapasztalhatta az ifjúság, hiszen minden eszköz adott volt a kreativitás kiéléséhez. Hetesi Lászlónak köszönhetően mindenki jó minőségű agyagból dolgozhatott kiváló eszközökkel, a munkát Kósa Ferenc segítette inspirációval és szakmai hozzáértéssel. Számos edény készült a két nap során, ékszertartók, sütőtál, szappantartó és még sorolhatnám.

Formabontóan teltek a formaalkotó napok

A drámapedagógiás játékok az együttműködést, közösségépítést segítették Kósa Dóra szakértelmének köszönhetően. A szervezők is gyermeki lelkesedéssel kapcsolódtak be a csapatjátékokba, feladatokba. A családias hangulatnak köszönhetően lehetőségünk adódott mélyen megismerni egymást és önmagunkat, így ötletekkel és tapasztalatokkal gazdagodva távozhattak az ifjak.

A művészetek sorából nem maradhat ki a mozgás sem. A görög táncház nagy népszerűségnek örvendett, olyannyira, hogy a résztvevők egészen megkedvelték a görög kultúrát, illetve a tánc nyújtotta örömöt.

Formabontóan teltek a formaalkotó napok

A sok kreativitást igénylő feladat mellé Standovári Orsolya készült az ifjaknak egy kis pszichológiai előadással, majd játékos feladatokkal, vicces kísérletekkel a személyiségtípusokról illetve a konformitás kérdéséről.

Az ebédet a szomszédos étterem biztosította, ahol a menü színe némi aggodalomra adott okot, végül azonban mindenki nagy megelégedettséggel fogyasztotta a hupilila gyümölcslevest.

Formabontóan teltek a formaalkotó napok

Hetesi Patrícia beszámolója