Etikett-nap, avagy műveltnek lenni menő

Etikett-nap, avagy műveltnek lenni menő

Etikett-nap a pécsi ifjúság számára

A nyári ifjúsági programsorozat keretében a sikeres, Égervölgyből elstartoló biciklitúrát követően egy testileg kevésbé, de intellektuálisan annál mozgalmasabb rendezvényen vehettek részt a dél-dunántúli Hit Gyülekezetek ifjú tagjai.

Etikett-nap, avagy műveltnek lenni menő

Dr. Lukács András, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Biofizikai Intézetének docense, illetve Lukács Ibolya Anna, a Hetek Országos Közéleti hetilap munkatársa, a Bornemisza Péter Gimnázium, illetve a Sztárai Mihály Általános Iskola tanára tartottak előadást az etikett témakörében. A nap házigazdái mellett rövid, célirányos előadások erejéig három huszas éveiben járó fiatal is megosztotta ismereteit, tapasztalatait a lelkes hallgatósággal.

Etikett-nap, avagy műveltnek lenni menő

A performansz interaktív jellegének köszönhetően több mint 85 fiatal kapcsolódhatott be a témakor tárgyalásába. Saját gondolataik és ötleteik kifejezése révén kifejezhették érdeklődésüket vagy éppen jártasságukat az etikett egy adott szegmensével kapcsolatban. A nap folyamán szó esett az alapvető polgári normákról és azok elsajátításához szükséges hozzáállásról, a megfelelő iskolai-, munkahelyi-, egyszersmind a helyes közösségi kapcsolatok kialakításához és fenntartásához esszenciális magatartásformákról, a köszönés, köszöntés, tegeződés, magázódás szabályairól, valamint -az eltérő nem képviselőit különválasztva- a kulturált öltözködés „kulisszatitkairól”. Az irodalmi, zenetörténeti és képzőművészeti alapműveltség mélyebb elsajátításához a kedvet válogatott idézetek és műalkotások beszúrása és bemutatása hozta meg az ilyen jellegű ismeretekben is fejlődni szándékozó ifjúság tagjainak.

Etikett-nap, avagy műveltnek lenni menő

A Barabás és a Pasitka házaspár felajánlásának köszönhetően a program minden résztvevője számára biztosított volt a bőséges étkezés, melyet követően az ifjak jóllakottan térhettek vissza az éppen aktuális kérdéskör tárgyalásához. Az informatív jellegű program végeztével a vállalkozó szelleműek némi röplabdajátékkal koronázhatták meg az amúgy is tartalmas és eredményes napot.

(Fotók: Szabó Barnabás)

Pasitka Jonatán beszámolója

Mentés