Erdőtisztítás a Diska majorban

Erdőtisztítás a Diska majorban

A Diska majorban segédkeztek a pécsi hitesek

Július első hajnalán egy lelkes pécsi csapat zuhogó esőben indult Kisapátiba, hogy a gyülekezetünk leendő ifjúsági táborhelyének közvetlen szomszédságában 22 éve telepített, mind ez idáig gondozatlan, mostanra közösségünk tulajdonába került akácos tisztításában segédkezzen. A mintegy kéttucatnyi, érett korú keresztényeket, ifjakat és gyermekeket  is tömörítő, jórészt szakemberekből álló csapatot ragyogó napsütés és kedves vendéglátók fogadták Kisapátiban.

Erdőtisztítás a Diska majorban

Előkerültek a láncfűrészek, motoros fűkaszák, melyek az értő kezek alatt gyors és hatékony munkába kezdtek. Dőltek a kusza, összegabalyodott, vaskos faágak, ritkult a bozót, s mire vendéglátóink szívélyes ebédmeghívásának eleget tettünk, már a csapat laikus tagjai számára is jól láthatóvá vált az akácos valós arculata, katonás rendje. A fiatalok, valamint a csapat hölgy és gyermek tagjai főként a férfiak által levágott növényzet eltakarítását végezték, lelkesen segédkezve a kiirtott növényzet rendszerezésében, traktoros elszállításban.

Erdőtisztítás a Diska majorban

Míg csapatunk többsége az árnyas fák alatt dolgozott, néhányan a tűző nap alatt is megpróbáltattak füvesítési munkálatokat végezve. A kemény fizikai erőpróba ellenére remek hangulatban teltek a munkával töltött órák a festői környezetben. Önkéntes munkánknak az esti órákban vége szakadt, így maradt még elvégzendő feladat – s bízunk benne, hogy a közeljövőben még több dolgos kézzel együtt folytathatjuk a vendéglátóink által dicsért, megkezdett munkát nemcsak a magunk, hanem az elkövetkező generációk örömére.

Dr. Dezső Renáta beszámolója