Erdőtisztítás a Diska Majorban 3.0

Erdőtisztítás a Diska Majorban 3.0

Újfent a Diska Majorban segédkeztek a pécsi hitesek

Az elmúlt szombaton ismét elutazott egy kis különítmény a Kisapáti melletti Diska majorba, hogy részt vegyen az ott folyó munkálatokban. A 36 fős pécsi csapat már út közben részt vett egy mentőakcióban, ugyanis Marcali mellett egy lángoló BMW-t oltott el a minket szállító kisbusz sofőrje. Az autó ezt követően még egyszer lángra kapott, de addigra már a tűzoltók is a helyszínre érkeztek.

Erdőtisztítás a Diska Majorban 3.0

Kisapátiban is forró volt a helyzet, hiszen a hőmérséklet 40 fok körül stagnált, ráadásul az erdőtisztítási munkához tetőtől talpig be kellett öltözni. De ellensúlyozta a nagy meleget a nagy lelkesedés, az erdő biztosította árnyék, valamint egy kellemes folyamatos légáramlat is. A résztvevő hölgyek közül némelyek az ebédkészítésben, mások a vízhordásban szorgoskodtak, két fiatalember pedig füvet nyírt egy John Deere-rel  a hatalmas területen.

Erdőtisztítás a Diska Majorban 3.0

A többiek pedig elszántan hordták ki az erdőből a kivágott cserjéket. A rendkívül finom ebéd után kicsit nehéz volt újra kezdeni az „erdőjárást”, de az elvégzett munka eredménye mindenkit elégedettséggel töltött el. A major atmoszférája különleges, érezni lehet, hogy nagy dolgok előkészülete zajlik azon a helyen.

A.B.