Erdőtisztítás a Diska majorban 2.0

A Diska majorban segédkeztek a pécsi hitesek

A Diska majorban segédkeztek a pécsi hitesek

Festői környezettel, kellemes időjárással várta 2017. július 15-én a Diska major a 30 fős pécsi erdőtisztító csapatot. A helyszínen a házigazdák nagy szeretettel fogadtak bennünket, ugyanis a két héttel korábbi pécsi küldöttség nagyon jó munkát végzett.

A reggeli eligazítást követően körmendi és gödöllői testvérekkel kiegészülve neki is láttunk, hogy a 11 hektáros akácos egy részét megtisztítsuk. A déli pihenőig fűrészektől, fűkaszáktól és leginkább az aprítógéptől volt hangos a környék. A legfürgébbek a legkisebbek voltak, fáradhatatlanul húzták ki a kivágott, kidőlt ágakat és fákat az erdőből.

A Diska majorban segédkeztek a pécsi hitesek

A kiváló ebéd és a frissítők után legszívesebben mindenki a pihenést választotta volna, néhányan le is heveredtek a pázsitra, de még bőven volt mit vágni, hordani és aprítani, így nem maradhattunk tétlenek. A két erdősáv közötti benőtt részt teljesen sikerült kitisztítani, így a Diska major tornácáról már egészen Kisapáti táblájáig el lehet látni. Az ifjak közül néhányan délután jutalomból lenyírhatták a füvet a John Deere kistraktorral, a többiek közben az erdőben rókavárra és fémtalicskára bukkantak. Délután 4 órára mindenki teljesen betelt munkával, így az aprítógép is elhallgathatott.

Hazaindulás előtt még gyorsan csoportkép is készült kedves házigazdáink társaságában, akik augusztusban újra visszavárnak minket, mert még sok az elvégezni való.

A Diska majorban segédkeztek a pécsi hitesek

(Fotók: Scherer Bálint)

Dékányné Kerner Szilvia beszámolója