Emlékezz rám, hogy élj!

Emlékezz rám, hogy élj!

Jótékonysági est a pécsi Kodály Központban

Október 30-án került megrendezésre a pécsi Kodály Központban a sokak által várva várt „Emlékezz rám, hogy élj” című telt házas jótékonysági hangverseny.

Külön örömöt jelentett, hogy a teljes műsort élőben hallgathatták a Hit Rádión azok is, akik a nagy érdeklődésnek köszönhetően már nem fértek be a hangversenyterembe. A koncert célja a régióban olyan nélkülözésben élő családok megsegítése volt, ahol a gyermekek az őszi, illetve téli szünetekben nem jutnak elegendő meleg ételhez. A szervezők a bevételből a JÓTEVŐ Országos Gyermekétkeztető Programjának pécsi munkáját támogatják.

Emlékezz rám, hogy élj!

A műsor kezdetén Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete vezető lelkésze köszöntötte a hallgatóságot.

A műsor kezdetén Dr. Hack Péter, a pécsi Hit Gyülekezete vezető lelkésze, valamint Dr. Páva Zsolt, Pécs megyei jogú város polgármestere köszöntötte a hallgatóságot.

A polgármester kifejezte háláját a pécsi közösségnek, továbbá üdvözölte és támogatásáról biztosította a pécsi gyülekezetet két hónapja vezető Dr. Hack Pétert.

A Vidám Szimfonikusok, az est főszereplői, a jeles eseményre teljesen új repertoárral készültek. A dalok között szerepeltek klasszikus komolyzenei művek, úgy mint Mendelssohn 42. Zsoltára Ádám Eszter előadásában, ahogy amerikai spirituálék feldolgozásai is. (Szállni szólít a menny/ I Believe I Can Fly – Jenei Betti szólóénekével). Bayer Friderika előadásában csendültek fel a sokak által ismert Győztes korona (Victor’s Crown) dallamai. Az est egyik fénypontjaként hangzott fel Celine Dion és Andrea Bocelli The Prayer című duettje, Tóvári Tímea és Sóki Richárd, a Wing Singers Gospel kórus énekesei előadásában. A vastaps nem maradt el.

Emlékezz rám, hogy élj!

Az est egyik fénypontjaként hangzott fel Celine Dion és Andrea Bocelli The Prayer című duettje, Tóvári Tímea és Sóki Richárd előadásában.

A pécsi kórus a dalok többségében közreműködött, a koncert második felében pedig hat önálló dallal léptek színpadra, melyek között a hagyományos gospelek mellett filmzenékben is gyönyörködhetett a nagyérdemű. Ez után következett Varga Szabolcs dala, az est nevét adó Emlékezz Rám (Emma Pears – Remember Me), melynek szövege összefoglalja az egész koncert fő üzenetét. Eszerint Jézus példáját követve csak annyit kell tennünk, amennyit a Mennyei Atya szeretetből tőlünk kér, aminek engedve képessé válunk másokért élni. Az est végéhez érve Jenei Betti, a zenekar és a kórus támogatásával az Ő az Isten című dalt adta elő.

A nagyszabású eseményre hónapok óta készült a Joób Gergely által vezetett Vidám Szimfonikusok zenekara és a Wing Singers Gospel kórus. A budapesti székhelyű szimfonikusok és a pécsi Wing Singers koprodukciójának sikeréhez nagyban hozzájárult a kórus karnagyának, Balásy Szabolcsnak a lelkiismeretes felkészítő munkája.

Az erőfeszítés és a fegyelem meghozta gyümölcsét, a fiatalok sikerrel helyt álltak eme kivételes alkalommal a Vidám Szimfonikus zenekar kórusaként.

A koncert sikerét jelzi, hogy a közönség kétszer is visszatapsolta a zenekart. A ráadásban a négy szólóénekes; Bayer Friderika, Jenei Betti, Balogh Ferenc és Varga Szabolcs együtt álltak színpadra, hogy a két ráadás dallal búcsúztassák a hálás és minden reményünk szerint elégedett közönséget.

Emlékezz rám, hogy élj!

A ráadásban a négy szólóénekes, Balogh Ferenc, Bayer Friderika, Jenei Betti és Varga Szabolcs együtt álltak színpadra.

Az „Emlékezz rám, hogy élj” című hangversenyről itt tudod megtekinteni galériánkat: http://pecs.hit.hu/galeria/

(A képeket Horváth Kristóf készítette)

Magyar Olívia beszámolója

Mentés

Mentés

Mentés